Κοινωνία

ΝΗΡΕΑΣ: Παροχή συμβουλευτικής για την διαχείριση του άγχους

Στις 11 Μαΐου 2020 επιστρέφουν στα σχολεία τους, πρώτα από όλους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους, μέσα σε µια νέα καθημερινότητα µε συνεχείς αλλαγές, στρες και προκλήσεις, όπως είναι οι επερχόμενες εξετάσεις.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «Ν», θέλοντας να συµπαρασταθεί στη σχολική κοινότητα ξεκινά µια νέα διαδικτυακή δράση.

Από τις 11 Μαΐου 2020 και σε όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, Θα παρέχεται διαδικτυακή υπηρεσία ατομικής συμβουλευτικής και υποστήριξης για θέµατα διαχείρισης του άγχους σε µαθητές και μαθήτριες Γ΄ Λυκείου, σε γονείς/κηδεµόνες τους και σε εκπαιδευτικούς τους.

Η υπηρεσία θα έχει συγκεκριµένο «χώρο» και χρόνο διεξαγωγής, Θα τηρεί το απόρρητο, θα παρέχεται δωρεάν και θα έχει διάρκεια 20 λεπτά. Η συνάντηση Θα γίνεται µε έναν από τους εξής τρόπους: τηλεφωνικά, µε βιντεοκλήση/ κλήση µέσω Favebook, και µέσω της πλατφόρμας Zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι, ανάλογα µε τις δυνατότητες τους, Θα επιλέγουν τον τρόπο που επιθυμούν. Η ανταπόκριση στα αιτήµατα θα γίνεται µε σειρά προτεραιότητας.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες κάτω των 18 χρονών απαιτείται γονική συναίνεση. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβοὐ θα πρέπει να επισκεφτούν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/4u99AYaUfg2Wsd5s

Υπεύθυνη της δράσης είναι η Έφη Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγος.

Για πληροφορίες ή για οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσετε, µπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ είτε τηλεφωνικά (καθηµερινά, πρωινές ώρες) στο 23410 75311, είτε ηλεκτρονικά στο e-mail [email protected], στην ιστοσελίδα www.kpnireas.gr και στη σελίδα µας στο Facebook Νηρέας Κέντρο Πρόληψης µε μήνυμα ἰinbox.

Το Κέντρο Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» στέκεται δίπλα στη σχολική κοινότητα και εύχεται καλή επιστροφή, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους και όλες.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα