Αθλητισμός

Νίκο Βέργος: Άξιος αθλητικός «πρεσβευτής»

Η περίπτωσή του κατατάσσεται στα κορυφαία παραδείγματα πολυσυνθέτων και πολυταλάντων αθλητών, των οποίων το πλούσιο ταλέντο και οι μεγάλες δυνατότητες, γιά πολλούς και διαφόρους λόγους, που δεν είναι του παρόντος, δεν αξιοποιήθηκαν όχι απλώς στον υπερθετικό βαθμό, αλλά έστω και επαρκώς.

Είναι γνωστό γιά τον Νίκο Βέργο, ότι ήδη από την ηλικία των 12 ετών τον …«διεκδικούσαν» αρκετά αθλήματα!

Και είναι επίσης γνωστός …ο «θρήνος» των άλλων αθλημάτων, όταν ο εκ Κιλκίς καταγόμενος πολυαθλητής επέλεξε γιά σταδιοδρομία το ποδόσφαιρο!

Το 2015 έφτασε σε απόσταση «αναπνοής» ή, αλλιώς, μιάς «χρυσής» ευκαιρίας από την πλήρη δικαίωση, όταν λίγο έλλειψε να «βρεί δίχτυα» στο Μάντσεστερ και να στείλει στα ημιτελικά του «τσάμπιονς ληγκ» τον Ολυμπιακό αντί της Γιουνάιτεντ.

Η συγκεκριμένη φάση, λίγα λεπτά πριν την λήξη εκείνου του αγώνα, με την απώλεια της «χρυσής» ευκαιρίας ίσως και να «σημάδεψε» την περαιτέρω πορεία του, που προβλεπόταν λαμπρή από την στιγμή που ο τότε προπονητής της ομάδας του Πειραιά, ο σπουδαίος και ως παίκτης Ισπανός Μίτσελ, περιέβαλλε με εμπιστοσύνη τον Κιλκισιώτη άσσο, πιστεύοντας στο ταλέντο και τις δυνατότητές του.

Ίσως, εν τέλει, εκείνη η φάση να απέβη μοιραία στην προοπτική καθιέρωσης του Νίκου στην «ελίτ» του ελληνικού και στις υψηλές προδιαγραφές του ευρωπαϊκού.

Έστω, όμως και έτσι, ο συντοπίτης ποδοσφαιριστής που τώρα αγωνίζεται στον Παναιτωλικό, κάνει εδώ και αρκετά χρόνια αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, με το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται σταθερώς στην «αφρόκρεμα» των «εκτελεστών».

Γι’ αυτό και για όλους τους φίλους του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου συγκαταλέγεται δικαίως στους εξέχοντες αθλητικούς «πρεσβευτές» του τόπου μας, κατέχοντας, επίσης δικαίως, περίοπτη θέση στην συνείδηση του συνόλου της αθλητικής κοινής γνώμης του νομού.

Και εμείς ως τέτοιο τον επαινούμε, θεωρώντας δεδομένο το ότι, ανεξαρτήτως του «αστερίσκου» που σημειώνεται στον πρόλογο του σχολίου, έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο κατά την τρέχουσα εποχή ως παίκτης όπως και υπό άλλες ιδιότητες στο μέλλον.

Αυτονόητη δε η ευχή προς αυτόν για ακόμη καλύτερα πράγματα στην συνέχεια, από την στιγμή που η σημερινή αθλητική ηλικία του (27) «συνηγορεί» σ’ αυτό.

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα