Πολιτική

Ν.Τατίδης: «Δικαστικό μέγαρο σε εγκαταλελειμένους χώρους του στρατοπέδου Καμπάνη»

Να εστιάσει στην περίπτωση έκτασης με εγκαταλελειμένους χώρους του στρατοπέδου Καμπάνη την προσπάθεια εξασφάλισης έκτασης γιά την ανέγερση δικαστικού μεγάρου, προτείνει η δημοτική αρχή Κιλκίς ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Τατίδης.

Μιλώντας κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 4.6.18 ο κ. Τατίδης είπε γιά το θέμα τα εξής:

«Θέλω να ενημερώσω το σώμα, ότι πρίν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε το Κιλκίς ο Γεώργιος Ζησιμάτος, υπεύθυνος για την αξιοποίηση της στρατιωτικής περιουσίας στο υπουργείο εθνικής αμύνης. Με πρόσκλησή του, παρευρεθήκαμε στην επίσκεψη στο στρατόπεδο Δογάνη του Κιλκίς.

Ήμασταν παρόντες ο κ. Ζησιμάτος, ο διοικητής της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος» Πάρις Καπραβέλος με άλλους αξιωματικούς, η συντονίστρια των «Ανεξάρτητων Ελληνων» Ελισσάβετ Γεωργιάδου και εγώ, με την ιδιότητα του πολιτευτή των ΑΝΕΛ.

Η αξιοποίηση της στρατιωτικής περιουσίας προχωρεί. Υπάρχουν προτάσεις από μεγάλες εταιρείες-«αλυσίδες».

Πρότεινα να μας παραχωρηθεί οικόπεδο από το στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου (έκτη μεραρχία) ή από το στρατόπεδο Καμπάνη, δίπλα όπου ήταν οι αποθήκες. Οι αποθήκες έχουν αδειάσει, το οικόπεδο είναι περίπου 40 στρέμματα.

Ένα κομμάτι από αυτό στα δέκα στρέμματα θα ήταν πολύ καλό για να γίνει το δικαστικό μέγαρο. Σε λίγο θα υπάρξει τακτική συγκοινωνία λόγω του ΤΕΙ, θα γίνει κόμβος, θα γίνει ο περιφερειακός άρα θα είναι ένα σημείο πολύ εύκολα προσβάσιμο.

Η αντιπρόταση είναι, ότι πρέπει να αποζημιωθεί ο στρατός στο 5% της αξίας,

Δηλαδή, τα δέκα στρέμματα αγροτεμάχιο στην περιοχή στοιχίζουν:

-Με χίλια ευρώ ανά στρέμμα (όσο πάει η εμπορική αξία), σύνολο δέκα χιλιάδες ευρώ άρα πρέπει να δώσουμε 500 ευρώ

-Με δέκα χιλιάδες ανά στρέμμα, σύνολο εκατό χιλιάδες πρέπει να δώσουμε πέντε χιλιάδες ευρώ

-Στην χειρότερη περίπτωση για εμάς να χαρακτηριστεί ως οικόπεδο με αξία περίπου 60 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, που σημαίνει αξία εξακοσίων χιλιάδων άρα αποζημίωση τριάντα χιλιάδων. Πάλι λίγα τα χρήματα για να το πάρει ο δήμος. Μάλιστα θα πρότεινα να το πάρει όλο ο δήμος.

Τελειώνοντας προτείνω, ως δημοτικός σύμβουλος, να αγορασθεί από τον δήμο έως το τέλος του 2018 και το 2019 (που …θα είμαι βουλευτής), θα βοηθήσω να κτιστεί το δικαστικό μέγαρο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα