Πολιτική

Νικόλαος Τατίδης: Στεγαστικό πρόγραμμα

Το νέο στεγαστικό πρόγραμμα της Ν.Δ για το επόμενο έτος που θα καλύψει στεγαστικές ανάγκες και θα δώσει νέα ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο.

Γιά όσους ήθελαν αλλα δέν μπόρεσαν για το πρόγραμμα εξ οικονομώ.

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Εξοικονομώ» για νέους, με δυνατότητα λήψης χαμηλότοκου δανείου ανακαίνισης με ευνοϊκούς όρους και επιχορήγησης παρεμβάσεων εξοικονόμησης και βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, αλλά και ανακαίνισης της κατοικίας τους. Αυτό το μέτρο αφορά περίπου 40.000 νέους. Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έως και 20.000 ευρώ για ενεργειακές παρεμβάσεις στο ακίνητό του, μαζί με μία πρόσθετη ενίσχυση 3.000 ευρώ και ένα χαμηλότοκο δάνειο 7.000 ευρώ.

• Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» για κενά σπίτια. Αφορά 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων και ενοικιαστές. Με σκοπό την αύξηση των αξιοποιήσιμων κατοικιών, θα επιδοτείται έως 40% το κόστος ανακαίνισης για κενές κατοικίες που θα μισθωθούν.

• Χορήγηση ευνοϊκών στεγαστικών δανείων μέσω συγχρηματοδότησης, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο για την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους και νέα ζευγάρια έως 39 ετών. Αυτό το μέτρο αφορά περίπου 25.000 δικαιούχους.

Μεταξύ άλλων θα χορηγηθούν στεγαστικά δάνεια με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το πρώτο τρίμηνο του 2023.

 *Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών ΔΕΕΠ ν. Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα