Πολιτική

Ν.Κεραμέως: “Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές” (Βίντεο-Φώτο)

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Το πρώτο δημοτικό σχολείο Γουμένισσας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε μία προσπάθεια να αφουγκρασθεί δια ζώσης τα προβλήματα που αφορούν τα σχολειά και την εκπαιδευτική κοινότητα χωριών και κωμοπόλεων στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μία πρωτοφανής πρωτοβουλία από πλευράς πολιτικής ηγεσίας υπουργείου παιδείας, όπως αναγνώρισαν και οι παριστάμενοι εκπαιδευτικοί, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πρίν την έναρξη της ιδιαίτερης, λόγω πανδημίας, νέας σχολικής χρονιάς όπως την χαρακτήρισε και η υπουργός.

Κατά την διάρκεια της η υπουργός αναφέρθηκε και στους δύο άξονες με βάση τους οποίους αυτή θα διεξαχθεί και ως προς αυτές που έχουμε συνηθίσει σε εκπαιδευτικό επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σε ότι αφορά τα της λειτουργίας των σχολείων με άξονα την πανδημία τα μέτρα προφύλαξης και ότι άλλο προβλέπεται σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Παράλληλα απάντησε σε ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς γενικότερα απαντώντας σε ερωτήματα που ετέθησαν από μέρους των, αλλά και σε ειδικότερα, όπως αυτά που ετέθησαν κυρίως από πλευράς του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη σε σχέση με το μεγάλο αριθμό προσφυγόπουλων και παιδιών από το καμπ της Νέας Καβάλας που έχουν γραφεί να φοιτήσουν στα πρωινά τμήματα της πρώτης τάξης του γυμνασίου Αξιούπολης (51 ελληνόπουλα έναντι 46 από τρίτες χώρες), ζητώντας να διασπαρούν και σε άλλα γυμνάσια και του αντιδημάρχου υπευθύνου για θέματα παιδείας Ευαγγέλου Νίτση σχετικά με την συνέχεια της λειτουργίας του ΙΕΚ στην Γουμένισσα.

Για το θέμα που έθεσε ο κ. Σιωνίδης κατέθεσε σχετικό υπόμνημα μεταφέροντας τις αντίθετες απόψεις των κατοίκων σε μία τέτοια προοπτική και ο πρόεδρος της κοινότητας Αξιούπολης Κύρος Καλαβάζης επικεφαλής παράλληλα και ομάδας μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του επίμαχου γυμνασίου που έδωσαν το παρόν στην επίσκεψη.

Τις απαντήσεις επι αυτών και τις τοποθετήσεις της υπουργού μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα