Αθλητισμός

«Πέρασε» τον Νέστο και…«αγκάλιασε» την παραμονή ο Εθνικός

«Αγκαλιά» με την παραμονή είναι από την Κυριακή των Βαϊων 13.4.14 ο Εθνικός Ν.Αγιονερίου, που στην Χρυσούπολη έγινε …«χρυσοθήρας», «χτυπώντας» την «φλέβα χρυσού», που ήταν η νίκη με 2-1 επί του τοπικού Νέστου, ο οποίος ήλπιζε ότι θα ήταν ο ομώνυμος ποταμός στον οποίο θα «πνιγόταν» ο Κιλκισιώτης αντίπαλός του.
Ομως, ο Εθνικός όχι μόνο «διέβη» τον Νέστο, αλλά και «κυρίευσε» την Χρυσούπολη, αιφνιδιάζοντας κατά κράτος τον αντίπαλό του με την επιθετική διάταξη και τακτική και το ανάλογο παιχνίδι με το οποίο άσκησε ασφυκτική πίεση σχεδόν σε όλο τον αγώνα.
Αν κάπου υστέρησε, αυτό είναι η τελική προσπάθεια καθώς η ομάδα του Νέου Αγιονερίου εκμεταλλεύθηκε μόλις μία από …τις οκτώ κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε «αδικώντας» έτσι «κατάφωρα» …τον εαυτό της.
Ο Εθνικός φανέρωσε ευθύς εξαρχής τις «άγριες» διαθέσεις του και υποχρέωσε τον Νέστο σε συνεχή αμυντική προσπάθεια με ελάχιστα διαστήματα αισθητής επιθετικής παρουσίας.
Η «εικόνα» αυτή παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρονίου με το συγκρότημα του νομού Κιλκίς να δημιουργεί και να χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Πεχλιβάνη (12’, 22’) και Μήτσικα (34’) και εν τέλει να σημειώνει το τέρμα της σπουδαίας νίκης στο 38’ με κεαλιά του προωθημένου Αποστολά, που εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην περιοχή ύστερα από πρόσκρουση της μπάλλας στην οριζόντια δοκό από προσπάθεια του Πεχλιβάνη.
Ακόμη πιό ασφυκτική υπήρξε η εδαφική υπεροχή του Εθνικού στην επανάληψη, οπότε και περιόρισε τον Νέστο σχεδόν σε παθητικό ρόλο.
Ομως, και πάλι οι παίκτες του παρουσιάσθηκαν …«μαλλωμένοι με τα δίχτυα», χάνοντας άλλες πέντε από κλασικές μέχρι σπάνιες ευκαιρίες με τους Μήτσικα (48’, 71’) Γραικό (60’), Αλμπάνη (80’) και Παλιάτσο (82’).
Ευτυχώς, που το συγκρεκριμένο «ψεγάδι» δεν στάθηκε δυνατόν να «χαλάσει» την ωραία «εικόνα» του Εθνικού, που πραγματοποίησε την μέχρι στιγμής καλύτερη φετινή εμφάνισή του, η οποία άξιζε να ανταμειφθεί με αυτήν την «χρυσή» νίκη.
Και το πιό θετικό και ευχάριστο είναι, ότι η εμφάνιση αυτή ήλθε στην πιό κρίσιμη «καμπή» της «μάχης» γιά την παραμονή και σε μία «δύσκολη» έδρα, με αντίπαλο που συμμετέχει στην ίδια «μάχη». Και αυτό καταδεικνύει, αν μη τι άλλο τις δυνατότητες της ομάδας του Νέου Αγιονερίου αλλά και το δίκαιον της εκ μέρους της κατοχής μιάς θέσης στην β’ εθνική κατηγορία.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Χαραλαμπίδης, Γκέληνος, Αποστολάς, Μιλκούδης, Καρασίμος, Γραικός (75’ Αλμπάνης), Κοντσίδης, Μήτσικας (70’ Παλιάτσος), Πεχλιβάνης, Σάκκας (92’ Καρπούζης).
-Η επομένη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 27.2.14, 17.00, Εθνικός Ν.Αγιονερίου-Κιλκισιακός

Περισσότερα
Δείτε ακόμα