Γενικά

Νερό από τις πηγές του Μπέλλες στο Σ.Σ. Μουριών

Η υδροδότηση του Σ.Σ. Μουριών με νερό από τις πηγές του Μπέλλες, πάγιο αίτημα των κατοίκων της έδρας της δημοτικής ενότητας Μουριών, έγινε πράξη.

Με τη μέθοδο της υδρομάστευσης η ΔΕΥΑΚ συγκέντρωσε το νερό από πηγές του ορεινού όγκου και στη συνέχεια κατασκεύασε αγωγό δυόμισι χιλιομέτρων ο οποίος συνδέθηκε με το υφιστάμενο δίκτυο και θα τροφοδοτεί με το νερό των πηγών το Σ.Σ. Μουριών.

Τα υδραυλικά έργα του νέου αγωγού επιθεώρησαν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Καραμπίδη επισκεπτόμενοι μαζί με τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη και τον πρόεδρο του Σ.Σ. Μουριών Δημήτρη Σεμερτζόγλου τις εγκαταστάσεις των φρεατίων ελέγχου που υποστηρίζουν την τεχνική κατασκευή.

Εκτός από την προφανή ωφέλεια της διασφάλισης ποιοτικού νερού σε επάρκεια για τους κατοίκους της κοινότητας, η καλλιέργεια των πηγών και η κατασκευή του νέου αγωγού απαλλάσσει από μια δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση τη ΔΕΥΑΚ καθώς το κόστος ρευματοδότησης της γεώτρησης, από όπου και υδροδοτείτο ο οικισμός, ανερχόταν ετησίως σε 70.000ευρώ.

Με το έργο που υλοποιήθηκε στην περιοχή και η αξία του αποτιμάται σε 100.000ευρώ η ΔΕΥΑΚ μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος της γεώτρησης η οποία εφεξής θα χρησιμοποιείται επικουρικά για την κάλυψη των απαιτήσεων σε νερό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]