Πολιτισμός

Ο Μ.Καραγιαννούδης νέος συνεργάτης στο τμήμα Ζωγραφικής για ενήλικες της Τέχνης

Έφθασε η ώρα να ξεκινήσουν τα μαθήματα ζωγραφικής για τους ενήλικες στην Τέχνη, μετά τον δύσκολο, ομολογουμένως, αποχωρισμό από τον επί 30 χρόνια συνεργάτη, φίλο, δάσκαλο και μέλος της Τέχνης, Νικόλα Μπλιάτκα.Η Τέχνη πάντα θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για το Νικόλα και κρατά με αγάπη τα χρόνια της συμπόρευσης, της αλληλεπίδρασης και της συντροφικότητας.

Και όπως κάποιοι κύκλοι κλείνουν πλαίριοι ολοκλήρωσης και αγάπης και νοσταλγίας, νέοι ανοίγουν με αισιοδοξία, προσδοκίες και δημιουργικότητα.

Ας σας συστήσουμε το νέο συνεργάτη της Τέχνης στο τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων.

Ο Μανώλης Καραγιαννούδης είναι ένας εξαιρετικών περγαμηνών αρχιτέκτονας και εικαστικός, απόφοιτος με άριστα εννέα (9) από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με Διπλωματική εργασία με θέμα ΕΝΕργειες στη χαράΔΡΑ. – Κέντρο ενημέρωσης για την ενέργεια και το περιβάλλον, Εκθεσιακός χώρος, Κτήριο πολλαπλών χρήσεων, Ξενώνας και Διαδρομέςστα Διποτάµατα Άνδρου με βαθμό άριστα 10, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών – Τμήμα ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, στην οποία εισήσχθη 2ος ανάμεσα σε 570 σπουδαστές.

Έχει θητεύσει στο Εργαστήριo Ψαράκη στη Θεσσαλονίκη, έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια για την Ιστορία και τεχνική κατασκευής του Βιτρό και διαθέτει πλούσιο διδακτικό έργο (ΑΚΤΟ creativity that works, στο εργαστήριο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, Ψαράκη κ.α.).

Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΠΘ για τον ανασχεδιασμό των μετώπων των οδών Αγ. Δημητρίου και Γ’ Σεπτεμβρίου σε ζώνη πολιτισμού, άθλησης και βασικής αναψυχής με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού, και τον επαναπροσδιορισμό των αστικών και ελεύθερων χώρων με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στο εικαστικό του έργο περιλαμβάνονται εκθέσεις και συμμετοχές σε διοργανώσεις όπως “Καρικατούρες εκ του φυσικού” στο Μουσείο Βορρέ στην Αθήνα, ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΦΑΤΟΥΡΟΣ έκθεση Αρχιτεκτονικής στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και το Μουσείο Μπενάκη, μια διοργάνωση του Α.Π.Θ., του Μουσείου Μπενάκη, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του ΤΕΕ και του ΣΑΘ ,

“Βράχος 2.000 τόνων ταξιδεύει 20 χιλιόμετρα” – Μαρίνος Χαρµπούρης, ένας μεγάλος Έλληνας Μηχανικός, Ρωσία 1770 αίθουσα Κ. Καβάφης, στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Κατασκευή εικαστικών προπλασμάτων ως αρχιτεκτονικές εκδοχές της «Oκτάνας» σε σχέδια του Ιορδάνη Στυλίδη, AMOUR AMOUR Προσωπική Μυθολογία – Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, “Προσωπογραφίες µε μολύβι εκ του φυσικού”, μια διαφημιστική καμπάνια καπνού DRUM σε cafe πόλεων στη Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και Θράκη, συμμετείχε στην ομαδική έκθεση Νέων Ζωγράφων, Ακουαρέλα σε χαρτί στο Πολιτιστικό κέντρο Στυλιανός Νικολαϊδης, μια διοργάνωση της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών Δήμου Θεσσαλονίκης και έλαβε το τρίτο βραβείο σε διαγωνισμό πρωτομαγιάτικης αφίσας, διοργάνωσης του ΕΚΘ.

Ξεκινάμε και σας περιμένουμε για νέα εικαστικά ταξίδια!

Εγγραφές Τρίτη και Πέμπτη, 5 με 9 το απόγευμα, στο τηλέφωνο 23410 24217 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης [email protected].

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα δίνονται και πάντα σε σχέση με την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη και στη χώρα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη