Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ο παλιός είναι αλλιώς αλλά ο νέος είναι πιό …ωραίος

Δεύτερο αξονικό τομογράφο αποκτά σύμφωνα με την πρόσφατη ειδησιογραφία το νοσοκομείο του Κιλκίς και μπράβο του.

Μία ευχάριστη σίγουρα είδηση καθώς ο νέος και κατά πολύ πιο σύγχρονος αξονικός τομογράφος έχει εκτός των άλλων την δυνατότητα 32 τομών αντί των οκτώ που πραγματοποιεί ο εν λειτουργία αξονικός.

Βέβαια το πρόβλημα εστιάζεται αλλού και έχει να κάνει με την έλλειψη προσωπικού ιατρικού και λοιπού ώστε το νέο απόκτημα να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και όχι όπως συμβαίνει με τον εν ενεργεία, ο οποίος λειτουργεί πάντοτε στην πρωινή βάρδια, δεκατέσσερεις φορές το μήνα και στην απογευματινή και ουδέποτε στην νυκτερινή, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό να απαιτείται η μεταφορά του ασθενούς στην Θεσσαλονίκη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία, χρόνο και κόστος.

Και μιάς και μιλάμε για κόστος να επισημάνουμε ότι υπάρχον αξονικός τομογράφος μπορεί “να τα έφαγε τα ψωμιά του”, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, αλλά το έπραξε με “ψηλά το κεφάλι”, καθώς και απόσβεση της αγοράς του έκανε με την λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια και ένα ταμείο παραπάνω άφησε στο ίδρυμα, όπως αναφέρουν οι καλύτερα ημών γνωρίζοντες.

Περισσότερα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]

Δείτε ακόμα