Πολιτική

Οι νέοι θα φτιάξουν την καινούργια Ελλάδα

ΜΑΥΡΟΓΟΝΑΤΟΣ 1

Επιμέλεια Ευάγγελου Μαυρογόνατου*

Σήμερα, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι, και ας προτάσσομε τις κομματικές μας ιδεολογίες και την Δημοκρατία ως άλλοθι, ο κοινοβουλευτισμός χρεωκόπησε και αυτό απεδείχθη περίτρανα από την αποχή των προσφάτων εκλογών και την αναποφασιστικότητα των ψηφοφόρων, ακόμη και μέσα στο παραβάν.

To μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της αντίδρασης, ήταν από την νεολαία μας την οποία μαστίζει η ανεργία σε ποσοστό 49,8%.

Μέσα από αυτήν την στήλη, θέλω να στείλω ένα μήνυμα στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, δηλαδή στην νεολαία μας, διότι σε αυτούς δυστυχώς δεν αναφερόμαστε. Τους έχουμε σχεδόν ξεχασμένους, παρ’ όλο που είναι οι περισσότερο δοκιμαζόμενοι και χαμένοι της οικονομικής κρίσης:

Νέες και νέοι, ελληνική μας νεολαία, σηκωθείτε επάνω και ψηλά το κεφάλι. Δεν υπάρχει για εσάς άλλη πραγματικότητα παρά η ελληνική Πατρίδα. Μόνον εκεί θα ξαναβρείτε τον εαυτόν σας. Δεν χρειάζεται να παρατήσετε γονείς, αδέρφια, συγγενείς και φίλους και να μεταναστεύσετε σε άλλες χώρες, αυτών που μας οδήγησαν σε αυτή την τεχνική οικονομική κρίση, προς ίδιον όφελος. Θέλουν να εκμεταλλευτούν τα νιάτα μας, του επιστήμονες, θέλουν και πάλι φθηνά εργατικά χέρια. Μόνο μέσα στην χώρα σας και τις εθνικές παραδόσεις θα ξαναβρείτε τον προορισμό σας. Μόνον μέσα στον ελληνικό πολιτισμό θα ξαναβρείτε τα ιδανικά σας και τα όνειρά σας. Χωρίς αυτά δεν μπορείτε να ζήσετε, αγαπητά μας παιδιά, νέες και νέοι μας, ελληνόπουλα. Μόνον εκείνα, τα οποία σας δημιούργησε η ελληνική ιστορία, αποτελούν το σώμα σας και την ψυχή σας.

Τα ξένα κατασκευάσματα, με τα οποία θέλησαν τόσα χρόνια να σας παρασύρουν οι αγύρτες με τους παράφρονες ρομαντισμούς τους, είναι ψεύτικα για εσάς και αποτελούν δηλητήριο. Διότι, καταλάβετε το, δεν μπορείτε να ζήσετε αλλιώς, παρά ελληνικά μέσα στην ελληνική φυλή , στην χώρα σας και μόνον εκεί μέσα θα βρείτε τον λόγο και τον προορισμό της υπάρξεώς σας. Και τότε θα δείτε ότι, θα ξαναβρείτε την χαρά και την αισιοδοξία, οι οποίες σας έλειψαν τόσα χρόνια. Και όταν θα τις ξαναβρείτε θα δείτε με τι ευκολία, θα υπερπηδήσετε τα εμπόδια και τις δυσκολίες της ζωής και τι μέλλον θα παρασκευάσετε και για τον εαυτό σας και για την Ελλάδα μας, της οποίας είστε αναπόσπαστα μέλη, είστε τα παιδιά της.

Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά να σας θυμίσω ότι, οι λαοί αγωνίζονται και δεν πολιτεύονται και πιστεύω ότι το έχετε εμπεδώσει, αφού η πολιτική και οι πολιτικοί σας πρόδωσαν και σας έχουν στην “κατάψυξη” ως άεργους/ες ή άνεργους/ες.

Τους γυρίσατε όντως την πλάτη. Δεν αρκεί όμως η αποχή ως ικανοποίηση και ως μέσο αντίδρασης, πρέπει να πάρετε τα ηνία της χώρας, μέσα από μια ειρηνική επανάσταση, πετώντας τον κομματισμό στον Καιάδα, διότι εκεί πετούσαν οι Σπαρτιάτες τους επίορκους, τους λιποτάκτες και αυτούς που κατασπαταλούσαν το Δημόσιο χρήμα και όχι τα ασθενικά παιδιά, όπως πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Δεν είστε άχρηστοι, τεμπέληδες, καταστροφείς της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, το ντύσιμό σας και η εμφάνισή σας δεν δείχνει ότι, είστε κατώτερης νοημοσύνης ή στερείστε κοινωνικής ή εθνικής ευαισθησίας ότι, δεν είστε κοντά στην Εκκλησία και καλοί Χριστιανοί. Προσωπικώς πιστεύω το αντίθετο. Η γενιά μου και η καταστρεπτική γενιά των πολιτικών του Πολυτεχνείου, είναι αυτή που οδήγησαν την Πατρίδας μας στο χάος. Για αυτή τη δεινή κατάσταση της Πατρίδος μας, δεν ευθύνονται απαραιτήτως οι “φίλοι” μας οι Ευρωπαίοι. Η ευθύνη ξεκινά από εμάς του ίδιους, από τη δική μου γενιά της καλοπέρασης, του ευδαιμονισμού και του άκρατου καταναλωτικού βίου με δανεικά.

Τώρα οι δανειστές τα θέλουν πίσω και εμείς γκρινιάζουμε και διαμαρτυρόμαστε. Όμως εσείς δεν φταίτε στο ελάχιστο γι΄ αυτή την κατάσταση που εμείς οδηγήσαμε την χώρα και παρασύραμε και σας.

Η γενιά σας μέσα από αυτές τις δυσκολίες και τις εμπειρίες θα φέρει την ανατροπή, θα φτιάξει την καινούργια ΕΛΛΑΔΑ , την Πατρίδα των προγόνων μας, την Πατρίδας μας, την Πατρίδα σας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ, το μέλλον της Πατρίδος είστε εσείς και θα σας θυμίσω τα λόγια του Μακαριστού Χριστόδουλου: “Σας πάω”.
•Απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα