Γενικά

Νέοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων σε 17 κοινότητες του δήμου Κιλκίς

Σε δεκαεπτά κοινότητες επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων που εφαρμόζει ο δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο υιοθέτησης ορθών πρακτικών με φιλοπεριβαλλοντικές ωφέλειες.

Μετά το Πάσχα αναμένεται να εγκατασταθούν κάδοι μωβ χρώματος, καθώς έχει αλλάξει η σχετική νομοθεσία, σε Βαπτιστή, Δροσάτο, Επτάλοφο, Ευκαρπία, Κεντρικό, Μάνδρες, Μαυρονέρι, Μικρόκαμπο, Μουριές ,Μυριόφυτο, Παλαιό Γυναικόκαστρο, Πεδινό, Νέο Γυναικόκαστρο, Τέρπυλλος, Σ.Σ. Μουριών, Χέρσο και Χωρύγι.

 

Στους μωβ κάδους οι πολίτες θα έχουν την ευχέρεια να ανακυκλώνουν ρούχα, παπούτσια, ζώνες, παιδικά παιχνίδια ( λούτρινα και πλαστικά), τσάντες, λευκά είδη (κουρτίνες, κουβέρτες, μαξιλάρια, σεντόνια, ριχτάρια) και γενικότερα κάθε υλικό που έχει σχέση με το ύφασμα.

Οι άμεσες θετικές επενέργειες από το δίκτυο συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων βρίσκονται

-στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στο ΧΥΤΑ με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης

-στην επανάχρηση των ανακυκλώσιμων υλικών

– στην εξοικονόμηση πόρων από την περιβαλλοντική εισφορά.

Στην πόλη του Κιλκίς και σε αρκετά χωριά το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων υλοποιείται κανονικά στους θαλασσί κάδους.

Το πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων υλοποιείται από την εταιρία East West Greece. 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα