Γενικά

Νέο υπόμνημα δήμου Παιονίας προς κυβέρνηση γιά φλέγοντα θέματά του

Υπόμνημα σχετικό με την προώθηση νευραλγικής σημασίας θεμάτων του δήμου Παιονίας επέδωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε τον νομό την Τρίτη 6.9.22.

Το υπόμνημα περιλαμβάνει τα εξής:

-Κατασκευή δεύτερης λωρίδας κυκλοφορίας στην εθνική οδό Ευζώνων – Αθηνών από τον κόμβο Πολυκάστρου μέχρι τον κόμβο Ν.Μαλγάρων. (Επίσπευση της έναρξης των εργασιών).

-Μέτρα γιά τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, με αφορμή την συγκέντρωση προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή Ειδομένης – Ευζώνων.

-Ικανοποίηση αιτήματος της ΔΕΥΑ Παιονίας προς το υπουργείο εσωτερικών γιά την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας (επισκευή δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης από φυσικές καταστροφές λόγω θεομηνίας).

-Κατασκευή νέας γέφυρας ποταμού Αξιού επί της επαρχιακής οδού Αξιουπόλεως – Πολυκάστρου.

-Ένταξη του έργου αγροτικής οδοποιίας Γουμένισσας – Ευρώπου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το υπόμνημα προς τον κυβερνητικό κλιμάκιο είναι το τέταρτο, που παραδίδεται από την διοίκηση του δήμου το τελευταίο διάστημα. Προηγήθηκαν οι συναντήσεις και τα αντίστοιχα υπομνήματα προς την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, τον περασμένο Ιούλιο.

Παράλληλα η διοίκηση βίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο δήμος, με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, «του οποίου οι παρεμβάσεις είναι συνεχείς και καταλυτικές», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]