Πολιτισμός

Νέο τμήμα ζωγραφικής στην Τέχνη γιά παιδιά

Μας το ζητήσατε και το υλοποιούμε. Νέο τμήμα ζωγραφικής για τους εκκολαπτόμενους λιλιπούτειους καλλιτέχνες στην Τέχνη.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι έτσι δημιουργήσαμε άλλο ένα τμήμα για παιδιά από 5 έως 9 ετών, κάθε Πέμπτη 4.15 με 5.30.

Σας έχουμε πλαστικά χρώματα, μαρκαδόρους, μολύβια, κηρομπογιές και πινέλα και σας περιμένουμε έλθετε να γνωρίσετε τον κόσμο της ζωγραφικής, να εκφράσετε σκέψεις και συναισθήματα .

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Πάμπλο Πικάσσο: « Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης όσο μεγαλώνει.»

Η φροντίδα και η επιμέλεια του τμήματος ανήκει στην Αναστασία Πραξιγά, μια απίστευτα δραστήρια, δυναμική και γεμάτη ενδιαφέροντα νηπιαγωγός.

Η Αναστασία Πραξιγά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Γυναικόκαστρο Κιλκίς. Είναι νηπιαγωγός και δασκάλα. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στο Κιλκίς από το 1991.Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: τα παιδιά και τις τέχνες. Εκφράζεται μέσα από αυτές και προσπαθεί να βοηθήσει και τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική, τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική.

Με τα εικαστικά ασχολείται από την παιδική της ηλικία.

Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και χαρακτικής για τρία χρόνια στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς με δάσκαλο το Νικόλα Μπλιάτκα .

Τα τελευταία επτά χρόνια χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά ( καπάκια, μπουκάλια, ρολά, χαρτόκουτες.…) και υλικά της φύσης (βότσαλα, θαλασσόξυλα, άμμο, φύλλα….).

Έχει διδάξει εικαστικά σε παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΙΡΙΔΑ» και της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών. Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «ΑΙΑΣ» τα τελευταία δύο χρόνια δίδαξε ζωγραφική, εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι.

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 1995 έως το 2012 στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς και στη θεατρική ομάδα του δήμου Κιλκίς.

Είναι μέλος της ομάδας κρουστών «άιΝΤΟς» από το 2015.

Το 2022 έργα της συμμετείχαν στην έκθεση εικαστικών του συνόλου «Πόλις».

Σεβόμενοι απόλυτα την εμπιστοσύνη σας αλλά και τη δημόσια υγεία, η Τέχνη επέλεξε, για τα τμήματα της ζωγραφικής, να εγκαταστήσει σύγχρονες συσκευές αποστείρωσης αέρα και επιφανειών, για την εξάλειψη παθογόνων μικροοργανισμών (βακτηρίων, ιών, μυκήτων) και οσμών, με τη χρήση υπεριώδους φωτός UVC και φωτοκαταλυτικής οξείδωσης PCO και έτσι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε μια υγειονομικά ασφαλή και αποστειρωμένη από βακτήρια, ιούς και μύκητες αίθουσα.

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα: κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση [email protected]

Σας περιμένουμε!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]