Γενικά

Η νέα εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς: «Σκαλώνει» …στον ανάδοχο εργολάβο

Εμπλοκή σημειώθηκε σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση του έργου της κατασκευής του νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.

Αιτία η εμφάνιση «συμπτωμάτων» αδυναμίας ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της κατασκευής στην ανάδοχο εταιρία, που πρώτευσε στην δημοπράτηση του έργου.

Ήδη από πλευράς περιφερειακής διοικήσεως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποβολής του αναδόχου, αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν προχωρήσει το έργο, και αντικατάστασής του από τον πρώτο επιλαχόντα, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους.

Αντιθέτως, σε καλό «δρόμο» βρίσκεται η υπόθεση της ανακατασκευής του τμήματος της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς μεταξύ κόμβου Μαυρονερίου-νοτίας εισόδου-εξόδου πόλης Κιλκίς, στο οποίο τα έργα εκτελούνται εδώ και αρκετό καιρό.

Και τούτο, διότι την Δευτέρα 6.10.14 ολοκληρώθηκε, η διαδικασία των απαλλοτριώσεων γιά το εν λόγω τμήμα, γεγονός το οποίο «λύνει τα χέρια» του εργολάβου, που αναμένεται πλέον να συνεχίσει τις εργασίες με ταχύτερους ρυθμούς.

Στο θέμα με την ανάδοχο εταιρία του κυρίως έργου της κατασκευής της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς παρενέβη γιά άλλη μία φορά ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, που είχε πρωτοστατήσει στην δρομολόγηση αυτού του ζωτικής σημασίας γιά τον νομό έργου και ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι αυτό θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα