Κοινωνία

Θρήνος για την πρόωρη απώλεια του Παναγιώτη Φλωρίδη

Σοκ και βαθειά θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία του Κιλκίς ο αιφνίδιος θάνατος του διοικητικού υπαλλήλου της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, δημοσιογράφου και αρθρογράφου Παναγιώτη Φλωρίδη, αδελφού του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Ο εκλιπών βρέθηκα το πρωί της Τετάρτης 26-9-18 νεκρός στο μικρό παρκάρι της διασταύρωσης των οδών Ούλοφ Πάλμε και Σπάρτης, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο «Ευρυδίκη», και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πιστεύεται ότι ο θάνατός του επήλθε, πιθανότατα από παθολογικά αίτια αρκετές ώρες νωρίτερα.
Η σορός του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς για νεκροψία και νεκροτομή.

Ο Παναγιώτης Φλωρίδης, που «έφυγε» σε ηλικία μόλις 60 ετών, ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα τέκνα του αείμνηστου αγροτοσυνδικαλιστή, στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτευτή Διαμαντή Φλωρίδη.

Σπούδασε στην φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία και την αρθρογραφία, με κυριότερο αντικείμενό του τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Είχε ενεργό ανάμιξη στα αντίστοιχα αλλά και στα πολιτιστικά και αθλητικά θέματα του νομού, κάτι που, σε συνδυασμό με την πραότητα και την προσήνειά του τον κατέστησε αποδεκτό από όλους στους χώρους, χαίροντας αναγνωρισιμότητας και της εκτιμήσεως όλων.

Ήταν τύπος «ανθρώπου της διπλανής πόρτας», υπερβαίνοντας τις όποιες διαφορετικές ιδέες, αντιλήψεις, θέσεις και απόψεις με τον κάθε συμπολίτη χωριστά, και αυτό καθιστά ακόμη πιο επώδυνη την απώλειά του σε μια συγκυρία, κατά την οποία η κοινωνία έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου με νηφαλιότητα, σε χαμηλούς τόνους και αποτρεπτικούς στην όξυνση παθών και «πληγών» του παρελθόντος.

Η εκφορά του έγινε το απόγευμα της Τετάρτη από τον ιερό ναό Αγίων Βασιλείου και Νικολάου Κιλκίς, με πάνδημη προσέλευση, ενώ ακολούθησε ο ενταφιασμός στο κοιμητήριο Σταυροχωρίου, γενέτειρας του εκλιπόντος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα