Νεκρός ο κτηνοτρόφος από την Ν.Σάντα που παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο

Γενικά /


Νεκρός εντοπίστηκε ο 77χρονος άνδρας που αγνοούνταν στη Ν.Σάντα, για τον οποίο στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική, όταν το τρακτέρ το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο, στην προσπάθειά του να διασχίσει παραπόταμο του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή του Ξηρού Ρέματος (Κουρού Ντερέ) Ν. Σάντας δίπλα στα εκεί στρατόπεδα και το δημοτικό στάδιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε μέσα στο κουβούκλιο του αγροτικού οχήματος.

Η Πυροσβεστική επιστράτευσε ερπυστριοφόρο όχημα που «σήκωσε» μέσα από τα νερά το αναποδογυρισμένο τρακτέρ, εντοπίζοντας νεκρό στο εσωτερικό του οχήματος τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Ο ηλικιωμένος μετέβαινε με τον γεωργικό ελκυστήρα του στην κτηνοτροφική εγκατάσταση του που βρίσκεται στην περιοχή για να ταΐσει τα ζώα του και στην προσπάθειά του να διασχίσει το “φουσκωμένο” απο τις τελευταίες συνεχείς βροχοπτώσεις ρέμα, φαίνεται ότι παρασύρθηκε απο τα ορμητικά νερά που τα οποία είχαν και καλύψει τον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο.

ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣΑίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός ατόμου, του οποίου το Ι.Χ. παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γαλλικού ποταμού μεταξύ των οικισμών Άνω και Κάτω Ποταμιάς, στις 2 το μεσημέρι.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς επενέβη με δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να διασώσουν το παραπάνω άτομο που βρισκόταν σε νησίδα στη μέση του ποταμού. Στη συνέχεια το άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κιλκίς για προληπτικούς λόγους.

Εξ αιτίας των βροχοπτώσεων υπερχείλησε σε πολλά σημεία και ο ποταμός Γαλλικός δημιουργώντας σε αρκετές περιοχές προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο των πέριξ περιοχών προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Γαλλικού εξ αιτίας των συνεχών τα τελευταία εικοσιτετράωρα βροχοπτώσεων. Απο την τροχαία Κιλκίς ανακοινώθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στα εξής σημεία:

1) στην ισόπεδη διάβαση γαλλικού ποταμού στην Eπαρχ. Οδό Τερπύλλου – Μεταξοχωρίου,

2) στην ισόπεδη διάβαση Γαλλικού ποταμού επί της Επαρχ. Οδού Αργυρούπολης – Σεβαστού,

3) στην ισόπεδη διάβαση γαλλικού ποταμού επί της Επαρχ. Οδού Ακροποταμιάς – Λαοδικηνού

4) στο 6ο χλμ επαρχιακής Οδού Κιλκίς – Μελάνθιου (Γέφυρα Κάτω Ποταμιάς) και

5) στην επαρχιακή Οδό από Δ.Δ. Γαλλικού προς Δ.Δ. Μανδρών.
Στα ανωτέρω σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσ/νικης – Πολυκάστρου, στο τμήμα από Λιμνότοπο έως Αξιοχώρι, λόγω έντονης βροχόπτωσης και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα