Αθλητισμός

Ένα «νεκρό» δεκάλεπτο στέρησε από τον Εύαθλο Μακεδόνες την άνοδο!

Η καλαθοσφαιρική ομάδα του Ευάθλου/Μακεδόνων Πολυκάστρου ηττήθηκε και στον δεύτερο κατατακτήριο αγώνα γιά τον τίτλο της πρωταθλήτριας α’ κατηγορίας Κ.Μακεδονίας και την άνοδο στην γ’ εθνική κατηγορία, αυτήν την φορά εκτός έδρας, από την αντίστοιχη του Πανεδεσσαϊκού με 66-55.
Ετσι, ο Εύαθλος/Μακεδόνες έφτασε στην «πηγή» χωρίς να «πιεί νερό» και ο τίτλος με την επακόλουθη άνοδο έμειναν …στα όνειρά του!
Η υπόθεση κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα, όταν το πολυκαστρινό συγκρότημα υπέστη «καθίζηση» στον εκτελεστικό τομέα και υπέπεσε σε τόσα λάθη, σε όσα δεν υπέπεσε σε όλο το υπόλοιπο διάστημα με επακόλουθο το εξ ίσου αγχωμένο της Εδέσσης, να καταφέρει να προηγηθεί κατά το εν λόγω διάστημα με …23-9!
Στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα ο Εύαθλος/Μακεδόνες προηγήθηκε με διαφορά ενός πόντου!
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σε όλο το δεύτερο ημιχρόνιο παρουσίασε θεαματική βελτίωση και προσπάθησε, με «αιχμή του δόρατος» τον πολύπειρο Μπάμπη Ημερίδη να ανατρέψει την διαμορφωθείσα αρνητική γι’ αυτόν κατάσταση.
Η αντεπίθεσή του περιόρισε την δράση του Πανεδεσσαϊκού, ο οποίος, όμως, κατάφερε με «νύχια και δόντια» να υπερασπισθεί το προβάδισμά του, περιορίζοντας στο ελάχιστο την σμίκρυνση της διαφοράς.
Πάντως, η πικρία γιά την μη αίσια κατάληξη της φετινής προσπάθειας δεν «διαγράφει» ούτε καν θετεί υπό αμφισβήτησιν το επίτευγμα της πολυκαστρινής ομάδας που την περίοδο 2012-13 ανεδείχθη πρωταθλήτρια β’ κατηγορίας και «καπάκι» διεκδίκησε τον τίτλο και της φετινής περιόδου, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση της κατάταξης κατά την κανονική διάρκειά της.
Είναι η διετία, που σηματοδότησε την επιστροφή του εκπροσώπου του Πολυκάστρου στα καλαθοσφαιρικά «σαλόνια» της Κ.Μακεδονίας και την απαρχή της δημιουργίας προϋποθέσεων αδιάλειπτης παρουσίας σε αυτά ή και ανόδου στην γ’ εθνική κατηγορία.
Και μόνον γιά το εγχείρημα αξίζουν του δημοσίου επαίνου οι συντελεστές του.
Τα δεκαλέπτα: 10-11, 23-9 (ημιχρόνιο 33-20)
21-22, 12-13 (τελικό 55-66)
Η σύνθεση: Γ.Παπαδόπουλος 4, Ημερίδης 29 (4τρ.), Πολυχρονίδης 4 (1τρ), Πούλος 2, Κούτουλας 11 (1τρ.), Μ.Γκαντίδης 3, Σιώπκας 2, Ζεϊμπεκίδης, Καραστογιάννης.

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας