Γενικά

Προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες σε Πολύκαστρο-Γουμένισσα

Έως την προσεχή Παρασκευή 1.8.14 αναμένεται η μεταφορά τριών προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας στο Πολύκαστρο και μιάς στην Γουμένισσα γιά άμεση κάλυψη αναγκών σχολικής στέγης.
Οι τρεις πρώτες αφορούν στην κάλυψη αναγκών του δευτέρου δημοτικού και του γυμνασίου Πολυκάστρου, ενώ η τέταρτη προορίζεται γιά το δεύτερο δημοτικό Γουμένισσας.
Τα ανωτέρω ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του προέδρου του φορέα που αντικατέστησε τον οργανισμό σχολικών κτιρίων (ΟΣΚ) Ανδρέα Αθανασοπούλου στο Πολύκαστρο με τον απερχόμενο δήμαρχο Παιονίας Αθανάσιο Λαπόρδα, τον απερχόμενο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Σιωνίδη και τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και νέο δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.
Ο κ. Αθανασόπουλος επισκέφθηκε τον δήμο Παιονίας κατόπιν προσκλήσεως του βουλευτού Κιλκίς Γεωργίου Γεωργαντά, ο οποίος παρέστη επίσης στην συνάντηση.
Πέραν της αναφοράς στην εκεί μεταφορά των τεσσάρων προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε, ότι αναμένει απόφαση δημοτικού συμβουλίου με υπόδειξη χώρου γιά την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, στο οποίο θα στεγασθεί το τέταρτο νηπιαγωγείο Πολυκάστρου.
Όσο πιό γρήγορα ληφθεί η εν λόγω απόφαση, τόσο πιό γρήγορα θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα ξεκινήσει το έργο, όπως τονίσθηκε κατά την συνάντηση.
Υπενθυμίζεται, ότι το τέταρτο νηπιαγωγείο Πολυκάστρου στεγάζεται σε χώρο, που θεωρείται, ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές, οι οποίες απαιτούνται γιά την απρόσκοπτη λειτουργία σχολικής μονάδας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα