Οικονομία

Νέα χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ εξασφάλισε η ΑΝ.ΚΙ.

Μεταξύ των 11 αναπτυξιακών εταιριών της χώρας που θα ενισχυθούν με νέες πιστώσεις συνολικού ύψους 11.776.000 ευρώ που θα ενισχύσουν τα τοπικά προγράμματα LEADER, συμπεριλαμβάνεται η Αναπτυξιακή Κιλκίς (ANKI) στο πλαίσιο του άξονα 4 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Η χρηματοδότηση θα οδηγήσει την ένταξη των επιλαχόντων έργων των τοπικά προγραμμάτων προσέγγισης LEADER, αλλά ακόμη και σε νέα προκήρυξη για χρηματοδότηση νέων επενδυτικών προτάσεων.

Η απόφαση, που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, προβλέπει ότι τα κονδύλια αυτά θα ενισχύσουν τα τοπικά προγράμματα που υλοποιούν οι αντίστοιχες Ομάδες Τοπικής Δράσης, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αιτήματα υποψήφιων επενδυτών για χρηματοδότηση.

Αναλυτικά, νέες πιστώσεις εγκρίθηκαν για τις εξής Ομάδες Τοπικής Δράσης:

Αναπτυξιακή Κιλκίς
Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών
Αναπτυξιακή Χαλκιδικής
Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας
Αναπτυξιακή Ροδόπης
ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης
Πιερική Αναπτυξιακή
Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου
Πάρνωνας Αναπτυξιακή Πελοποννήσου
Αναπτυξιακή Καστοριάς
Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης

«Ο σκοπός μας είναι να επιταχύνουμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΠΑΑ και ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε αιτήματα υποψήφιων επενδυτών που θέλουν να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στην ελληνική ύπαιθρο.

Ακόμα και μέσα στη βαθιά κρίση υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, ειδικά στην επαρχία. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τα χρήματα, μέχρι το τελευταίο ευρώ, θα πιάνουν τόπο», δήλωσε σχετικά ο κ. Αποστόλου.

Περισσότερα

Επιστολή του Χ.Χατζημλάδη προς τον Κ.Χατζηδάκη για την αύξηση του ΦΠΑ των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής

Επιστολή απέστειλε ο προέδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]