Αθλητισμός

Νέα επιτυχίες γιά τον πολυσύνθετο αθλητή Άγγελο Βασιλείου

ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΤο παγκόσμιο πρωτάθλημα ειδικών συνθέτων αγωνισμάτων, και συγκεκριμένα τριάθλου και διάθλου, οι αγώνες των οποίων διεξήχθησαν στην Γουατεμάλα από την Δευτέρα 6 έως και το Σάββατο 11.10.14, υπήρξε νέο «πεδίον δόξης λαμπρόν» γιά τον πολυσύνθετο Αγγελο Βασιλείου, μαθητή του Κολλεγίου Αθηνών, που συνδυάζει ιδανικά σε πολύ υψηλό επίπεδο την μάθηση με την άθληση, προσφέροντας πανελληνίως ένα επίσης λαμπρό παράδειγμα προς μίμησιν, εξ ου και η καταχώριση της αθλητικής δράσης του σε τούτες τις στήλες.ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Αγγελος Βασιλείου επέστρεψε με δύο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές του.
Την πρώτη αγωνιστική ημέρα στο τρίαθλο πρώτευσε και στα τρία αγωνίσματα σκοποβολή με βολές, κολύμβηση 400μ. και δρόμο 3.200μ. συνολικά. Ο Αγγελος επικράτησε με διαφορά ενός λεπτού και δεκατριών δευτερολέπτων από τον δεύτερο.
Η δεύτερη αγωνιστική ημέρα συνεχίσθηκε με το δίαθλο με κολύμβηση 200μ. και δρόμο 3.000μ. όπου κατάφερε να επιτύχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία των εφήβων. Η πολύμηνη προετοιμασία αλλά και η αγωνιστικότητα και το πείσμα του τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις ιδιαίτερες δύσκολίες του τροπικού κλίματος με την ζέστη και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Ο Άγγελος, ο μόνος Έλληνας που συμμετέσχε, έδωσε ίσως το δυσκολότερο έως τότε αγώνα της ζωής του, κατορθώνοντας να πρωτεύσει και να γίνει αιτία να ανακρουσθεί δυο φορές ο εθνικός ύμνος μας. Αν και μαθητής της τρίτης λυκείου φορτωμένος με το «βαρύ» πρόγραμμα προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις ,ήταν πιστός στο ετήσιο «ραντεβού» του με τον αθλητισμό.Την προηγούμενη χρονιά ,στην αντίστοιχη διοργάνωση στην Κύπρο, είχε τερματίσει πρώτος και τρίτος στην κατηγορία των παίδων.Επίσης το 2013 είχε βραβευτεί από τον ΠΣΑΤ ως ο καλυτερος νέος αθλητής με υψηλές μαθητικές διακρίσεις.

Φέτος στην κατηγορία των εφήβων ανταγωνίστηκε αθλητές από ομοσπονδίες με μεγάλη παράδοση που οι περισσότεροι αγωνίστηκαν μόνο σε ένα από τα δυο αθλήματα,γεγονός που υπερτονίζει την υπερπροσπάθεια του Έλληνα αθλητή.Επειδή ο προσπάθειά του είναι πολυεπίπεδη και περιλαμβάνει και την μαθητική του ιδιότητα, τα δικά του λόγια είναι πιο διαφωτιστικά: «-Πώς μπορεί να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός με τα μαθηματικά; -…Συνδυάζονται δύσκολα, και μόνο με καλό καταμερισμό χρόνου. ´Όσο για τον προσωπικό χρόνο, υπάρχει ελάχιστος. Απλώς περνάω καλά μέσα στην προπόνηση, και αυτή είναι μια μεγάλη ευχαρίστηση».
Και συνέχισε:
«Οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του αθλητή είναι ο χρόνος και ο κακός εαυτός του ..Επομένως, το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι τα λόγια του προπονητή μου: Ασε τους άλλους και κοίτα τον εαυτό σου. Στον πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν μόνο νίκες. Αριθμητικώς οι ήττες είναι πάντα περισσότερες. Πιστεύω στην δύναμη του ανθρώπου και στη θέλησή του. Νομίζω ότι μόνο έτσι μπορείς να κάνεις θαύματα».

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]