Ελλάδα

Δεν συμπεριλαμβάνονται στα «νέα μέτρα» οι συνοριακοί σταθμοί Ευζώνων, Κακαβιάς και Προμαχώνα

Oι συνοριακοί σταθμοί Ευζώνων, Κακαβιάς και Προμαχώνα, δεν συμπεριλαμβάνονται στα «νέα μέτρα» για περιορισμό της πρωτοφανούς έξαρσης του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στα βόρεια σύνορά μας θα κλείσει από την Παρασκευή 20.11.20 στις 6 το πρωί μόνο το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι νομοί της Κ. Μακεδονίας, προεξάρχοντος του Κιλκίς, έχουν ξεπεράσει πλέον κι αυτό ακόμα το όριο που χαρακτηρίζουμε «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Εξ` άλλου, εντατικοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων, με ενίσχυση των δυνάμεων των ελεγκτικών σωμάτων και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα