Πολιτική

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μηχανικοί του νομού για τα νέα μέτρα

Την απόφασή της να συνεχισθούν με μεγαλύτερη ένταση οι κινητοποιήσεις του κλάδου, μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων γιά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, δημοσιοποίησε η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Στην σχετική ανακοίνωση-ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, σε συνδυασμό και με την ψήφιση του φορολογικού, που οδηγούν σε εξαθλίωση τον κλάδο μας και φτωχοποίηση του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών, προτείνει:

-Την συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση των κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων κατά του νόμου «λαιμητόμου».

-Την επ’ αόριστον αναστολή της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος υπολογισμού και διαχείρισης αμοιβών μηχανικών – δηλώσεων αυθαιρέτων του Ν. 4178 – Εκδόσεως πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης – εκδόσεως βεβαιώσεων μηχανικού του Ν. 4178.

-Την επ’ αόριστον αναστολή της εκδόσεως αδειών δόμησης.

-Την συνέχιση της αποχής όλων των διπλωματούχων μηχανικών από την συμμετοχή τους σε τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, και όχι να αποδεχτούμε παθητικώς έναν νόμο, που μας φθάνει στα όρια της φτώχειας και μας αναγκάζει να ακολουθήσουμε το δρόμο της μετανάστευσης ή την έξοδο από το επάγγελμα.

Η παθητικότητα και η άνευ όρων, αδιαμαρτύρητη αποδοχή των νέων μέτρων μάς καθιστά υπεύθυνους για όλα όσα θα ακολουθήσουν, για τον αφανισμό του κλάδου μας».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα