Πολιτισμός

Νέα διαδικτυακή εκδήλωση για την “Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821”

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς υπό την αιγίδα της περιφερειακής διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη του δήμου Κιλκίς και δήμου Παιονίας διοργανώνει διαδικτυακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται στους/στις μαθητές/τριες του νομού, στους εκπαιδευτικούς της Κεντρικής Μακεδονίας και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η πολίτη. Θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι ΥouΤube της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς.

Η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση με ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://youtu.be/08UaLegT-kw θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα.

Τη διαδικτυακή εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο υφυπουργός Γεώργιος Γεωργαντάς, η βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γεώργιος Φραγγίδης.

Ομιλητές και θεματολογία:

Έλενα Χατζόγλου
Διδάκτωρ Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Θεολόγος, συγγραφέας, καθηγήτρια στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πειραιά, «Διδάσκοντας για τους Μακεδόνες αγωνιστές στο σχολείο μέσα από τα Απομνημονεύματα ηρώων της Επανάστασης»

Κωνσταντίνος Φωτιάδης
Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, «Ο Ελληνισμός του Πόντου την περίοδο της Οθωμανοκρατίας – η συμβολή των Ποντίων στον απελευθερωτικό αγώνα»

Χρήστος Ίντος
Συνταξιούχος Δάσκαλος, πρώην Σχολικός Σύμβουλος, συγγραφέας πολλών εργασιών & βιβλίων για το νομό Κιλκίς, «Ο νομός Κιλκίς στα χρόνια της σκλαβιάς και της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα