Γενικά

Νέα διαδικτυακή εφαρμογή από ΔΕΔΔΗΕ γιά τα τέλη ακινήτων

Ο ΔΕΔΔΗΕ δημιούργησε νέα διαδικτυακή εφαρμογή για τα τέλη ακινήτων, η οποία αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τον τρόπο επικοινωνίας των δήμων με την εταιρία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διατηρεί βάση δεδομένων με στοιχεία των ακινήτων, τα οποία παρέχονται από τους δήμους, όπως η επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα και η τιμή ζώνης, και είναι αρμόδιος να αποστέλλει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας τα στοιχεία αυτά προκειμένου να υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικός φόρος και το τέλος ακίνητης περιουσίας και να εισπράττονται από τους πελάτες τους για να αποδίδονται στη συνέχεια στους αντίστοιχους δήμους.

Η νέα web εφαρμογή θα αντικαταστήσει σταδιακά τον υφιστάμενο τρόπο αποστολής (μέσω ταχυδρομείου) των μεταβολών των στοιχείων των ακινήτων όλων των δήμων της χώρας προς την εταιρία, περιορίζοντας δραστικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις καθυστερήσεις.
Όλοι οι δήμοι της χώρας θα μπορούν, αφού αποκτήσουν τον αντίστοιχο κωδικό πρόσβασης, να εισάγουν τα αρχεία μεταβολών, να ελέγχουν τυχόν λανθασμένες εγγραφές και να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.

Με τη νέα σύγχρονη ηλεκτρονική διαδικασία, οι δήμοι, χωρίς καμία αλλαγή στο υπάρχον μηχανογραφικό τους σύστημα, θα βελτιώσουν την ταχύτητα ενημέρωσης των Προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας με τις μεταβολές των στοιχείων των ακινήτων.

Η εν λόγω εφαρμογή λειτουργεί ήδη πιλοτικά στους δήμους του Πειραιά και της Γλυφάδας και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους δήμους της χώρας.
Η αναβάθμιση της επικοινωνίας του ΔΕΔΔΗΕ με τους δήμους, εντάσσεται στην πελατοκεντρική στρατηγική που υιοθετεί η εταιρία, με κύριο στόχο την αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο των καταναλωτών όσο και των λοιπών συνεργαζόμενων φορέων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]