Γενικά

ΝΔ ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς: «Λεφτά υπήρχαν για τη ΜΕΘ Κιλκίς»

Είχαμε αναφέρει στην κα Αγαθοπούλου ότι η ερώτηση της σε σχέση με τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κιλκίς, είτε κατατέθηκε χρησιμοποιώντας σκόπιμα ψεύδη, είτε αναδεικνύει την ασχετοσύνη της. Δημοσιεύτηκαν στον τύπο διάφορα για την ιστορία της ΜΕΘ Κιλκίς και την καθυστέρηση της υπόθεσης αυτής.

Δυστυχώς για την κα Αγαθοπούλου η καθυστέρηση αυτή έχει συγκεκριμένο όνομα και ευθύνες, καθώς οφείλεται στις ανεπαρκείς Διοικήσεις που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Η κα Αγαθοπούλου στις 10 Απριλίου συγκεκριμένα ρώτησε τον Υπουργό Υγείας αν : « Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, μέσω του ΠΔΕ ΓΙΑ τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ);».

Η απάντηση είναι πολύ απλή : Τα λεφτά για τη λειτουργία της ΜΕΘ δόθηκαν τον Αύγουστο του 2013 από τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Τότε εγκρίθηκαν 5.561.770 € για την ΄Γ Πτέρυγα μέσα στα οποία είναι και το κόστος της ΜΕΘ.

Μέρος του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αγοράστηκε τα έτη 2013 και 2014 και μετά σταμάτησε κάθε διαγωνιστική διαδικασία, ενώ τα χρήματα παρέμεναν αναξιοποίητα από τις Διοικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος το λέει αυτό; Μα η ίδια η Διοίκηση του Νοσοκομείου και μάλιστα επί ΣΥΡΙΖΑ . Στη συνεδρίαση της 30/10/2018 σε μια σχετική εισήγηση παραδέχονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κιλκίς ότι από τα 5.561.700€ έχουν απομείνει αδιάθετα 1.555.700€ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Σας επισυνάπτω τη σχετική απόφαση για να την αναζητήσει όποιος θέλει.

Προς ενημέρωση των Κιλκισιωτών από αυτά τα 1.555.700€ που είχαν απομείνει, για την ΜΕΘ χρειάζονταν 639.000€ και η προμήθεια του σχετικού υλικού έχει πλέον δρομολογηθεί εδώ και μερικούς μήνες .Μέχρι το Φθινόπωρο το Νοσοκομείο Κιλκίς θα έχει τη ΜΕΘ που επί τεσσεράμισι χρονιά τους στέρησε η αδιαφορία και η ανικανότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ενώ τα λεφτά υπήρχαν.

Κα Αγαθοπούλου ρωτήστε τους συντρόφους σας γιατί δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν ένα δρομολογημένο έργο με εξασφαλισμένη πίστωση. Αν επιχειρήσετε να συνεχίσουμε αυτή τη δημόσια αλληλογραφία καλό θα είναι να προσκομίσετε και κάποιο δημόσιο έγγραφο, αν αυτό υπάρχει, που να στοιχειοθετεί τις απόψεις σας γιατί όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]