Κοινωνία

Περιεκτική ναυταθλητική εκδήλωση στην Δοϊράνη για παιδιά ΑΜΕΑ

Παιχνίδια και δραστηριότητες στο νερό και στην άμμο, με την συμμετοχή παιδιών ΑΜΕΑ από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, περιελάμβανε η ναυταθλητικού χαρακτήρα εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29.9.18 σε περιοχή της λίμνης Δοϊράνης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε, με την υποστήριξη περιφερειακής ενότητας και του δήμου Κιλκίς, ο ανεξάρτητος τομέας κοινωνικής συνοχής της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, με συντονιστή τον πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικού Χάρη Αηδηνόπουλο, που μαζί με την εκπρόσωπο της ΠΕ Κιλκίς, περιφερειακή σύμβουλο τουρισμού-πολιτισμού, Μιχαλία Καραμισάκη είχαν ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα.

Έλαβαν μέρος παιδιά ΑΜΕΑ από το Κιλκίς, την Θεσσαλονίκη και την Βουλγαρία καθώς και ομάδα μικρών ηλικιακών κατηγοριών του Ιστοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, με την διοργάνωση να αποσκοπεί στην εξοικείωση των παιδιών ΑΜΕΑ με το υδατικό στοιχείο και στην γνωριμία όλων με το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία της περιοχής συν την «καλλιέργεια» και εμπέδωση του πνεύματος του εθελοντισμού στην υποστήριξη τέτοιων δραστηριοτήτων.

Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο η εκδήλωση αυτή συμπεριλήφθη στο πρόγραμμα του εορτασμού της εκατονταετηρίδας της λήξης του Α Παγκοσμίου Πολέμου και πραγματοποιήθηκε την παραμονή της κορυφαίας επετειακής στο παρακείμενο βρετανικό μνημείο των πεσόντων κατά την διάρκειά του στην ευρύτερη περιοχή του μετώπου, που περιελάμβανε και την Δοϊράνη.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο δούκας του Κέντ Εδουάρδος, που, ως γνωστόν, παρέστη και στις προαναφερθείσες επετειακές σε Πολύκαστρο και Δοϊράνη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]