Πολιτισμός

«NANON FESTIVAL» Μία τελετή λήξης χωρίς πυροτεχνήματα αλλά με πολλά ουσιαστικά μηνύματα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο «ΝΑΝΟΝ festival» στο Πολύκαστρο, μία πρωτοβουλία του Πάνου Χατζηαγγελίδη που κατάφερε να υλοποιήσει το παιδικό του όνειρο, έχοντας στο πλευρό του την καλλιτεχνική του ομάδα «BluCats» και τον σύλλογο Τεχνών «Μουσών Δράσις».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Σ’αυτό το πλαίσιο είδαμε τους νάνους, που είναι το σύμβολο του φεστιβάλ να κάνουν βόλτες σε μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής και να μας καλούν στο μουσικοθεατρικό δρώμενο.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να παρευρεθούμε και να «ταξιδέψουμε» μουσικώς με καλλιτέχνες διαφορετικών ειδών, να έρθουμε σε επαφή με το θέατρο και να απολαύσουμε την Τέχνη των τοιχογραφιών (graffiti=γκράφιτυ» από γνωστούς δημιουργούς του χώρου.

Ακόμη και οι μικροί μας φίλοι «γέμισαν» το απόγευμα τους με δραστηριότητες, που διοργανώθηκαν από τα ΚΔΑΠ της περιοχής.

Το γεγονός, που μας έκανε εντύπωση, ήταν ότι στην λήξη του φεστιβάλ δεν υπήρξαν πυροτεχνήματα, όπως συνηθίζεται. Αντ’αυτού, μάλιστα, είδαμε φαναράκια να αφήνονται στον ουρανό. Η διοργάνωση του φεστιβάλ επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο, για να σεβαστεί όλα τα πλάσματα του τόπου, διότι ο κρότος από τα πυροτεχνήματα και τα υπόλοιπα «τρυκ» φέρνει τρόμο σε πολλά άτομα και ζώα.

Συγκεκριμένα, κάποια ζώα τραυματίζονται από τον πανικό που τους προκαλούν τα πυροτεχνήματα, τα πουλιά αποπροσανατολίζονται και χάνουν τις φωλιές τους και άλλα πεθαίνουν. Επίσης, πολλά άτομα δεν αντέχουν τον κρότο και παθαίνουν κρίσεις πανικού αλλά και τα αέρια που εκπέμπουν είναι βλαβερά για εμάς και για το ίδιο το περιβάλλον.

Έτσι με τα φαναράκια αποφεύγεται οποιαδήποτε σύγχυση μπορεί να δημιουργηθεί.

Συγχαρητήρια NANON festival γι’αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο λήξης, και ελπίζουμε να τα πούμε και του χρόνου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]