Πολιτισμός

«Κέρδισε» τον κόσμο το «ΝΑΝΟΝ φεστιβάλ» του δήμου Παιονίας

Mε την εκδήλωση στην ουσία ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Παιονίας. Αυτό το event επιβεβαίωσε πως το ΝΑΝΟΝ festival πρέπει να γίνει αναπόσπαστο στοιχείο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Μία σκηνή και μία μαγική performance που θα ζήλευαν πολλά τηλεοπτικά πλατό.

Δεκάδες θετικά μηνύματα, ενθαρρυντικά, έβαλαν σε σκέψεις τους θεατές. Το NANON talk στην πραγματικότητα ήταν μία παρουσίαση της ιστορίας που κρύβεται πίσω από την ονομασία του φεστιβάλ. Ωστόσο οι διοργανωτές βάζοντας μας στον κόσμο του παραμυθιού τους, έφτιαξαν μία γέφυρα με την πραγματικότητα, θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε πως η εκδήλωση θα ήταν πολλά υποσχόμενη.

Ένας καθρέφτης και ένα νεαρό αγόρι μπροστά του, παριστάνει τον μουσικό παίζοντας δειλά την κιθάρα του… Ταυτόχρονα εμείς βλέπαμε πίσω από τον καθρέφτη τον νέο λίγα χρόνια μετά έχοντας καταφέρει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα να παίζει μουσική επαγγελματικά.

Η συνέχεια καθηλωτική ακούγοντας τον 15χρονο Γιώργο Στεργίου να ερμηνεύει το “Και πάλι παιδί” του Γιάννη Κότσιρα, ενώ εμείς βλέπαμε στην οθόνη φωτογραφίες με τους νάνους του παραμυθιού στα μαγαζιά των χορηγών του φεστιβάλ και μερικά πλάνα από τις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ στον χώρο των εκδηλώσεων.

Στο τρίτο κομμάτι κατά σειρά που ακούσαμε από τον Κυριάκο Ξανθόπουλο το τραγούδι “Ο λόγος” από τους αδερφούς Κατσιμίχα, έπαιξε ένα πολύ όμορφο βίντεο με πλάνα από τον κόσμο από το περσινό φεστιβάλ, ενώ στην συνέχεια είδαμε φωτογραφίες από την παράλληλη δράση με τα γκραφίτι με μουσική υπόκρουση την ανατριχιαστική ερμηνεία του Γιώργου στο κομμάτι “Creep” των Radiohead.

Τελειώνοντας το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης οι μουσικοί τραγούδησαν μερικά κομμάτια της Ελένης Τσαλιγοπούλου προμηνύοντας τι θα δούμε το επερχόμενο καλοκαίρι. Στη συνέχεια, τον ρόλο του παρουσιαστή της βραδιάς αναλαμβάνει ο Στυλιανός Ντοκούζ, ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει και να αναλύσει τους λόγους και τους σκοπούς της όλης διοργάνωσης. Στην ουσία, το Nanon talk έγινε για να αναδείξει το όραμα πίσω από το Nanon festival. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι:

Γιάννης Ευθυμιάδης, σύμβουλος ψυχικής υγείας , θεραπεία gestalt, εικαστική θεραπεία. Δημήτρης Νιάπος , MSc ψυχολόγος, γνωστική συμπεριφορική θεραπεία. Μαρία Σγούρου , MSc ψυχολόγος, θεραπεία gestalt, Υπ. Διδάκτωρ ΠΑΜΑΚ. Αλέξανδρος Λεργιός , 5ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κολύμβησης και μέλος της εθνικής ομάδας ΑμεΑ».

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα