Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ναι μεν, αλλά όχι το μόνο

Όσοι «μάχονται» γιά την συνέχιση του φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς η λειτουργία του οποίου κινδυνεύει με αναστολή λόγω ελλείψεως πόρων εξ αιτίας της δυσμενεστάτης οικονομικής συγκυρίας, καλώς το πράττουν, ως υπερασπιστές ενός θεσμού από εκείνους που προβάλλουν τον τόπο.
Οφείλουν ωστόσο τον προσήκοντα σεβασμό στην ιστορία και την καταγεγγραμμένη πορεία τούτου του τόπου, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω θεσμός δεν είναι ο μόνος που «κεντρίζει» πανελλήνιο και διεθνές ενδιαφέρον της γνώσης γι’ αυτόν.

Αναφορές του τύπου «το άγνωστο Κιλκίς, που έγινε γνωστό ανά το πανελλήνιο και διεθνώς διάσημο χάρη στο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας» συνιστούν τουλάχιστον υπερβολή η οποία προσβάλλει τόσο την κοινή ιστορική μνήμη και γνώση όσο και την νοημοσύνη εκείνων, που ασχολούνται ενσυνειδήτως με τα θέματα του τόπου, και οι οποίοι έχουν γνώση μιάς πλειάδας προσώπων και φορέων, στους οποίους το Κιλκίς χρωστά πανελλήνια αλλά και διεθνή φήμη όχι απλώς πολύ πριν το 1999 όταν ξεκίνησε το ανωτέρω φεστιβάλ, αλλά από τις πρώτες ακόμη στιγμές της ελευθερίας του, με μία από τις φονικώτερες μάχες της Ιστορίας στην σημερινή ελλαδική επικράτεια.

Εξ ίσου άστοχη και η αναφορά σε «διασημότητα» του Κιλκίς τελευταία με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό καθώς αυτή στην «άχαρη» αυτή θέση βρέθηκαν κυριότατα η Ειδομένη και δευτερευόντως Ν.Καβάλα και Χέρσο.
Κατά τα λοιπά, ναι, οφείλουν έστω και υπό τις σημερινές εξαιρετικώς δύσκολες συνθήκες να βρουν τοπική διοίκηση και κοινωνία τρόπο συνέχισης του διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς διότι πράγματι πρόκειται γιά θεσμό από εκείνους, που κάθε πόλη έχει ανάγκη τόσο ως στοιχείο ποιότητας ζωής όσο και ως μέσον ευρείας προβολής.

Αρκεί, φυσικά, οι όποιες οικονομικές επιλογές να μην αποβαίνουν εις βάρος προτεραιοτήτων περισσότερο ζωτικής σημασίας γιά την ζωή του Κιλκίς.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Παναγιώτη Γουδαμάνη στην λαϊκή αγορά του Κιλκίς

Γιά… άλλο σκοπό!

Τα στελέχη πολιτικών γραφείων αιρετών, νυν και πρώην, επιλέγονται και προορίζονται να διεκπεραιώνουν κυρίως ενημερωτικής φύσεως θέματα των γραφείων και […]

ΜΑΥΡΟ γιά… τους αμετανόητους!

Ζούμε των αιώνα της αμεσότητας και ταχύτητας και στους τομείς της επικοινωνίας και ενημέρωσης. Ωστόσο, φαίνεται, εν όψει των δημοτικών […]

Δείτε ακόμα