Αθλητισμός

Να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί θέλει και θα επιδιώξει ο Απόλλων Ευρώπου

Να συνεχίσει αυτό, το οποίο ξεκίνησε την περίοδο 2021-22, δηλαδή να πρωταγωνιστεί στην ανώτερη κατηγορία του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου, θέλει και θα επιδιώξει ο Απόλλων Ευρώπου, υπό την διοίκηση του Νίκου Κικίρη και «στυλοβάτη», «κινητήριο μοχλό» και ψυχή του εγχειρήματος τον Δημήτρη Κικίρη.

Ενδεικτικές των προθέσεων των διοικούντων είναι οι επιλογές της ανάθεσης της τεχνικής ηγεσίας στον πολύπειρο και εγνωσμένης αξίας προπονητή Γιώργο Σημαιοφορίδη και της περαιτέρω ενισχύσεως της δυναμικότητος της ομάδος με «στοχευμένες» και ουσιαστικές προσθήκες, προκειμένου να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική.

«Όπλο» του Απόλλωνα αναμένετει να αποτελέσει και φέτος η κατά βάσιν στελέχωσή του από παίκτες καταγομένους από τον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή, που συνδυάζουν τις ικανότητες με την πείρα, έχοντας αγωνισθεί και σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών.

Η ομάδα διανύει ήδη την περίοδο της προετοιμασίας της, ενώ οι στο πλαίσιό της φιλικοί αγώνες, κατά βάσιν με ομάδες γ΄εθνικής και ανώτερης ΕΠΣΚ, προγραμματίζονται για μετά τις 10 Αυγούστου.
«Αρχικό αντικειμενικό σκοπό μας», δήλωσε στον «Μαχητή» ο Γιώργος Σημαιοφορίδης, «αποτελεί η συγκρότηση ανταγωνιστικής ομάδας, ικανής να πρωταγωνιστεί.

Ο Εύρωπος χαρακτηρίζεται από ποδοσφαιρικό DNA, ενώ ήδη στελεχώνεται από μία «φουρνιά» παικτών καταγομένων από αυτόν και επιθυμούντων διακαώς να την κρατούν στο «προσκήνιο» ως πρωταγωνίστρια».

Αναφερόμενος στο «κλείσιμο» της συμφωνίας με τον Απόλλωνα ο κ.Σημαιοφορίδης δήλωσε, ότι αυτό οφείλεται στον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Γκιγκίρη, «που κατέστησε σαφέστατη και αδιαμφισβήτητη την βούλησή του να κάνει «κάτι καλό» για την ομάδα και τον τόπο του».

Και ο προπονητής του Απόλλωνος Ευρώπου κατέληξε:

«Η ομάδα έχει οργανωθεί σε όλους τους τομείς, ενώ οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις.

Οι φίλοι του Απόλλωνα είναι στο πλευρό μας, στηρίζοντας την ομάδα με το όποιο τρόπο μπορούν.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια, και όλοι μαζί την καταβάλλουμε για ένα κοινό σκοπό.
Από εκεί και πέρα, θα έχουμε να πούμε περισσότερα… στο γήπεδο».

Νέα πρόσωπα
Όπως αναφέρθηκε, ο «πυρήνας» του Απόλλωνος αναμένεται να αποτελέσουν οι παίκτες, που αναδείχθηκαν από αυτό και από πέρυσι, ύστερα από σταδιοδρομία σε επίπεδα γ΄εθνικής και ανώτερης τοπικής κατηγορίας, επανήλθαν και επανέρχονται σ΄αυτόν.

Στις αρκετές περιπτώσεις προστέθηκαν αυτές του Πέτρου Καφετζή από τον Αστέρα Μ.Βρύσης και Θανάση Αϊβάζη από τον Πανδραμαϊκό.

Από εκεί και πέρα το έμψυχο δυναμικό εμπλουτίσθηκε με άλλες ένδεκα προσθήκες.

Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι εξής (σε παρένθεση η τελευταία ομάδα τους):

Κώστας Χατζηστεφάνου (Πάικο Γουμένισσας), Παντελής Χωραφάς (Μελίσσι Γιαννιτσών), Γιώργος Μπάρμπας (Πάικο Γουμένισσας), Γιάννης Στεφανίδης (Μελίσσι Γιαννιτσών), Γιώργος Κατηριάδης (Πάικο Γουμένισσας), Περικλής Βελλίνης (ΑΟ Χανιώτη Χαλκιδικής), Γιώργος Βαρώτσης (Νίκη Αγκαθιάς Ημαθίας), Μιχάλης Κεσίδης (Αστήρ Μ.Βρύσης), Γιάννης Μπάμπαλης (ΑΣ Γιαννιστών), Δημήτρης Ευθυμιάδης (Θύελλα Σαρακηνών Πέλλας) και Στέφανος Ρεμπετσιώτης (ΠΑΟΚ Κρηστώνης).

Στον αντίποδα είτε έμειναν ελεύθεροι είτε αποδεσμεύτηκαν οι Μυλωνάς, Βογιατζής, Γκουντενούδης, Ρίτε και Δουλκερίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα