Πολιτισμός

Να αναγνωρισθεί διεθνώς η γενοκτονία του Ελληνισμού του Ευξείνου Πόντου

Το χρόνιο αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Ευξείνου Πόντου υπενθυμίζει η αφίσσα, που εκτύπωσε και ήδη διανέμει η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” επ’ ευκαιρία της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας, όπως έχει καθιερωθεί η 19η Μαϊου.

Γιά το περιεχόμενο και τον σκοπό εκτύπωσης αυτής της αφίσσας αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση τα εξής:

“Η αφίσσα των “Αργοναυτών” Κιλκίς γιά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων είναι ήδη έτοιμη, και θα μοιραστεί σε όλα τα καταστήματα της πόλης.

Στην περίοδο της κοινωνικής απόστασης λόγω του νέου κορωνοϊού δεν επιτρέπεται να πάρουμε απόσταση από την Ιστορία μας και τους νεκρούς μας.

Με όλους τους δυνατούς τρόπους επικοινωνούμε την αλήθεια μας: Είμαστε αίμα από το αίμα όσων δεν κατάφεραν να αφανίσουν. Είμαστε όρθιοι ακόμη, και σθεναρά διεκδικούμε την ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

Ελπίζουμε, η πόλη του Κιλκίς να στηρίξει την προσπάθειά μας αυτόν τον δύσκολο Μάιο, που οι κοινωνικές συναθροίσεις δεν είναι εύκολες, και μέσα από την αφίσα στις βιτρίνες των καταστημάτων της πόλης, να περάσουμε όλοι μαζί το μήνυμα του αγώνα μας: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”.-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα