Πολιτική

«Μύδροι» κατά του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς από το σωματείο εργαζομένων

Καθαιρέσεις προϊσταμένων , εν όψει των εκλογών γιά την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στην διοίκηση, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Η καταγγελία στρέφεται κατά του διοικητή του ιδρύματος Ιωάννη Ανδρίτσου.

Στο σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια αναφέρονται τα εξής:

« Κύριε υπουργέ,
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 6 στις 20-09-20 αποφάσισε κατά πλειοψηφίαν διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννη Ανδρίτσου ο οποίος προεκλογικά, καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες, προϊσταμένους υπηρεσιών και κλινικών του νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18-09-2020 και ώρα 15:30 .μ.μ. παραμονή της εκλογικής διαδικασίας την Τρίτη 22-09-2020, για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου μας, αγνοώντας την «εργασιακή ειρήνη», αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις του κ. Ανδρίτσου, με τις οποίες καθαιρούνται από τις θέσεις τους στελέχη της νοσηλευτικής διεύθυνσης, υποβιβάζονται προϊστάμενοι και αναπληρωτές τους, εν μέσω πανδημίας.

Κύριε Υπουργέ,
Είναι μία πρωτοφανή απόφαση που δεν έκανε ποτέ κανένας Διοικητής σε προηγούμενες θητείες παραμονές εκλογών και προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας.

Οι παράνομες καθαιρέσεις χαλάνε το κλίμα συνεργασίας και ενότητας στα νοσοκομεία τώρα που είναι απαραίτητο όσο ποτέ.

Άλλωστε ο Ν.4369/2016 άρθρο 30 και ερμηνευτικές προβλέπουν ότι απαγορεύονται καθαιρέσεις προϊσταμένων έως τις κρίσεις από υπηρεσιακά συμβούλια.

Κύριε Υπουργέ,
Τους ισχύοντες νόμους, η διοίκηση οφείλει να τους σέβεται και να τους εφαρμόζει και όχι να τους καταστρατηγεί.

Ως εκ τούτου ζητάμε να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες, προεκλογικά αποφάσεις αντικατάστασης των στελεχών του νοσοκομείου μας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά με όλα τα μέσα»

ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ – (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΟΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα