Πολιτική

«Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία» τονίζει το ΠΑΜΕ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22.10.15 το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Κιλκίς ενάντια στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και εν όψει της πανελλαδικής απεργίας της 12ης Νοεμβρίου.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
« Δυναμικό παρών έδωσαν δεκάδες νεολαίοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων μαζί με μεσαίους και φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Την ομιλία εκ μέρους της γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ και αντιπρόεδρος του Σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας.
Ξεκινώντας την ομιλία σημείωσε: «Στέλνουμε μήνυμα στο κεφάλαιο και την κυβέρνηση που τους υπηρετεί. Δεν μας αιφνιδιάζετε, δεν μας βρίσκετε απροετοίμαστους και ανήμπορους. Αγωνιζόμαστε, παρά τις αντιξοότητες, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Αμφισβητούμε ανοιχτά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που γεννούν πολέμους και δυστυχία στους λαούς. Πιστεύουμε σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός μας θα είναι αφέντες του πλούτου που παράγουν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και προτίθεται να ψηφίσει η κυβέρνηση το επόμενοι διάστημα, και ιδιαίτερα τόνισε τη διάλυση του ασφαλιστικού, τις αλλαγές στα εργασιακά, ακόμα πιο δυσβάσταχτο για το λαό φορολογικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.
Στο τέλος της ομιλίας, είπε: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, ανεξάρτητα από την ψήφο και την επιλογή τους στις πρόσφατες εκλογές, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, στα κόμματα του μνημονίου, της Ε.Ε. και στα επιτελεία τους να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση στο νέο σφαγιασμό. Να μη δώσουν το δικαίωμα να θεωρούν ότι ο νέος «Αρμαγεδδών» θα περάσει με σιωπή νεκροταφείου, αδιαμαρτύρητα, ότι ο εργαζόμενος λαός θα βάλει τα χέρια του και θα βγάλει τα μάτια του! Απορρίπτουμε τη θεωρία της ονομαζόμενης πολιτικής σταθερότητας που σημαίνει άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων, ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής και κρατικής βίας, συμβιβασμός με τη φτώχεια και την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη τους τακτική απέναντι στο λαό!
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία «των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής»!
Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Όλοι στον αγώνα! Θα νικήσουμε!»
Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης, την 21η Ιουνίου, με τα συνθήματα της πορείας να καλούν τον κόσμο σε ξεσηκωμό!
Με την ολοκλήρωση της πορείας η γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να αναλάβουν πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς τους, στους τόπους κατοικίας τους, ώστε να οργανώσουν μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία την απεργία στις 12 Νοεμβρίου, καθώς και όσες δράσεις καθοριστούν μέχρι τότε».

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας