Πολιτική

Σκληραίνουν την στάση τους σε Ευζώνους και Δοϊράνη οι παραγωγοί του νομού

Σε «σκλήρυνση» της στάσης τους, σε σχέση με την μορφή του αποκλεισμού των μεθοριακών σταθμών Ευζώνων και Δοϊράνης προχώρησαν την Τρίτη 2.2.16 κατά την διάρκεια του πρώτου δίωρου αποκλεισμού από τις 12 το μεσημέρι εως τις 2 οι κινητοποιημένοι εδώ και αρκετό διάστημα παραγωγοί του νομού μας.

Και τούτο διότι κατά την διάρκειά του απέκλεισαν πλήρως και όλες τις εισόδους-εξόδους του τελωνείου «μπλοκάροντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο την κίνηση όχι μόνο προσώπων και ιδιωτικών αυτοκινήτων αλλά ταυτοχρόνως των φορτηγών και αγαθών στο δίωρο του αποκλεισμού.

Μία αλλαγή τακτικής, γιά την συνέχιση της οποίας άφησαν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς γιά τις 12 το μεσημέρι σήμερα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί συνάντηση του ευρύτερου συντονιστικού οργάνου τους στην Κατερίνη με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα δύο «μπλόκα» του νομού μας, όπου και θα συζητηθεί-αποφασισθεί ο συντονισμός και το μέλλον των κινητοποιήσεων, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οδεύουν, προς περαιτέρω κλιμάκωσιν, με το ενδεχόμενο επ’ αόριστον αποκλεισμών.

Ιδιαιτέρως αγωνιστικός και πολυάριθμος υπήρξε ο χθεσινός μεσημβρινός αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων, καθώς ενισχύθηκε από τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και παραγωγούς από το «μπλόκο» της Ν.Χαλκηδόνας με αγρότες και κτηνοτρόφους κυρίως από την περιοχή των Γιαννιτσών, Ν.Χαλκηδόνας και Κουφαλίων.

Όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» δύο από τα μέλη της συντονιστικής του «μπλόκου» των Ευζώνων οι Γεώργιος Γεωργίτσαρος και Θωμάς Καρυπίδης, ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης και θα συνεχισθεί, έως ότου φέρει αποτελέσματα.

«Αναγνωρίζουμε» τόνισαν «ότι η κυβέρνηση παίζει με τον χρόνο και ότι μεταθέτοντας την ψήφιση των μέτρων γιά την ασφάλιση και φορολόγηση των παραγωγών τον προσεχή Μάρτιο αποσκοπεί στην «κούραση» των συμμετασχόντων στις κινητοποιήσεις και την σταδιακή αποδυνάμωσή τους εν όψει και των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεών τους εκείνη την περίοδο».

«Είναι μία λογική», συνέχισαν «που δεν θα επιτύχει τους σκοπούς της όχι μόνον διότι είναι αναγνωρίσιμη αλλά και διότι το απαιτούν οι καταστάσεις και η μαζική στήριξη των παραγωγών κυρίως των νέων, που αποτελούν και τον κύριο «πυλώνα» των εφετινών κινητοποιήσεων».

Το καλύτερο που έχει να πράξει, όπως και ο πρωθυπουργός, είναι να αποσύρει τους υπουργούς από τα κανάλια και τις δημόσιες αναφορές, όπου συκοφαντούν τους παραγωγούς ως «φοροφυγάδες» και «καθοδηγούμενους», να αποσύρει τα προτεινόμενα μέτρα και να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση γιά το ασφαλιστικό-φορολογικό καθεστώς των παραγωγών».

Αναλυτικότερα όλες οι απαντήσεις των δύο μελών της συντονιστικής επιτροπής Ευζώνων στο βίντεο που ακολουθεί.

Στο «μπλόκο» οι πωλητές λαϊκών αγορών του νομού

Την συμμετοχή του στις αυριανές κινητοποιήσεις γνωστοποίησε το σωματείο πωλητών λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς.

Τα μέλη του θα δώσουν το «παρών» στα «μπλόκα» των παραγωγών στους δύο μεθοριακούς σταθμούς.

Ειδικότερα οι πωλητές λαϊκών αγορών περιοχής δήμου Κιλκίς θα συγκεντρωθούν στο «μπλόκο» της Δοϊράνης και οι συνάδελφοί τους της περιοχής δήμου Παιονίας στο αντίστοιχο των Ευζώνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]