Πολιτική

«Μπηχτές» Δ.Σισμανίδη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Σειρά τρεχόντων θεμάτων και χρονιζόντων προβλημάτων απασχόλησαν προ ημερησία διατάξεως την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29.9.14
Το πλέον «φλέγον» από αυτά αφορά στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.
Οπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Μανουσαρίδης, το πρόβλημα με την αποκομιδή σχετίζεται με την γραφειοκρατία, όσον αφορά στην έγκριση δαπανών γιά καύσιμα, γιά την κίνηση των απορριμματοφόρων και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να επιταχυνθεί η σχετική διαδικασία.
Αναφορικά με την ανακύκληση, τόνισε ότι ο δήμος βρίσκεται σε επαφή με εταιρία, που έχει αυτό το αντικείμενο, και συντόμως αναμένονται εξελίξεις ως προς την συμφωνία ανάθεσης.
Γιά το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων του ΧΥΤΑ Κιλκίς ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης είπε, ότι αυτή θα ανατεθεί σε ιδιώτη, ο οποίος και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας της εγκατάστασης και …θα πληρώνεται από τον δήμο. Ο κ. Σισμανίδης άσκησε δριμεία κριτική στην Πολιτεία για την εφαρμοζόμενη και σε αυτό και σε άλλα θέματα πολιτική, η οποία, όπως τόνισε, ουσιαστικώς «παραγκωνίζει» την αυτοδιοίκηση και την μετατρέπει σε απλό «θεατή» των τεκταινομένων.
Εκτενής συζήτηση έγινε και επί του θέματος της πολιτικής προστασίας, ύστερα από επισήμανση του επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Φαχουρίδη περί σοβαρών ελλείψεων στον όλο μηχανισμό, με τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη να απαντά, ότι παρά τα όποια προβλήματα ο δήμος καταβάλλει προσπάθεια εκ των ενόντων, ώστε να είναι δυνατή η εκ μέρους του άμεση αντιμετώπιση δυσκόλων καταστάσεων, όπως συνέβη προσφάτως με την θεομηνία στην περιοχή των Κρουσίων. Αναφερόμενος στο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θόδωρος Βαφειάδης δήλωσε, ότι χάρη στις συνεχείς προσπάθειες του δήμου αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και οι βλάβες στις διάφορες υποδομές της περιοχής.
Ο κ. Φαχουρίδης έθιξε και το θέμα του τρόπου ανάπλασης της περιοχής «Κήπου»-πάρκου, εξ αιτίας του οποίου χάθηκε η δυνατότητα και ευκαιρία κατασκευής χώρου στάθμευσης τριακοσίων θέσεων.
Απαντώντας, ο κ. Σισμανίδης άφησε ακάλυπτη την προηγούμενη δημοτική αρχή, παραπέμποντας σε αυτήν γιά την τελική επιλογή ως προς το έργο.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» Παύλος Τονικίδης έθιξε εκ νέου το προ πολλού υφιστάμενο θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου, γιά το οποίο δήλωσε ότι καταθέτει πλήρη πρόταση, με τον κ. Σισμανίδη να τονίζει, ότι είναι από εκείνα στα οποία θα δώσει έμφαση η δημοτική αρχή.
Τέλος, η επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας «Αλλά…ΖΩ» Ιωάννα Ρούσσου αναφέρθηκε στο γνωστό «ερωτηματολόγιο Φούχτελ» ρωτώντας αν προτίθεται η δημοτική αρχή να συνεργασθεί όσον αφορά σε παροχή πληροφοριών γιά όλα όσα αυτό ζητεί.
Απαντώντας, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να συνεργασθεί με την γερμανική κυβέρνηση και με κανένα Φούχτελ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]