Πολιτική

Β.Μπαλάσκας: «Δεν θα διεκδικήσω το δήμο Κιλκίς σε αυτές τις εκλογές»

Την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου δημαρχιακή υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο εν αργία τελών, λόγω καταδικαστικής γι’ αυτόν αποφάσεως της Δικαιοσύνης, δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Ο κ. Μπαλάσκας προέβη στην ανακοίνωση κατά την διάρκεια εκδήλωσης του συνδυασμού του «Στροφή στο Δημότη», με θέμα τον απολογισμό δράσης της έως τώρα διοικήσεώς του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Κιλκίς.
Ως λόγο της μη συμμετοχής του στις εκλογές επικαλέσθηκε την εμπλοκή του στην γνωστή δικαστική υπόθεση, λέγοντας ότι «δεν είναι αναγκασμένοι φίλοι και δημότες να απολογούνται γιά τα όσα συμβαίνουν», καθώς και την ανάγκη της οικογένειάς του γιά ηρεμία.
Νωρίτερα έκανε αναφορά και στο θέμα της κατ’ ευθείαν αναθέσεως έργων κόστους μέχρι 45.000 ευρώ, των γνωστών «45αριών», υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε πρακτική που προβλεπόταν από την νομοθεσία, και χάρη στην οποία εκτελέσθηκαν «πολλά έργα σε όλους τους οικισμούς» (σ.σ.: Φυσικά «απέκρυψε» επιμελώς την εις βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης και γι’ αυτήν την υπόθεση).
Σε κάποια αποστροφή του λόγου του εξαπέλυσε φραστική επίθεση …κατ’ αγνώστων «συκοφαντών» και «ανάνδρων» σχετικώς με το δικαίωμα υποψηφιότητας στις δημοτικές εκλογές! (σ.σ.: Χωρίς να κατονομάσει ή να «φωτογραφίσει» έστω και έναν, προφανώς γνωρίζοντας ότι ουδείς, τουλάχιστον στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, αμφισβήτησε αυτό το δικαίωμά του ή έθεσε σχετικό θέμα).
Κατα τα λοιπά, αναφερόμενος στο έργο της υπ’ αυτόν διοίκησης, εστίασε την ομιλια του, στην ολοκλήρωση των έργων, που είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες διοικήσεις, στην οικονομική διαχείριση, στα νέα έργα ανάπλασης, στην μέριμνα για όλους τους οικισμούς του δήμου, στην λειτουργία των νομικών προσώπων του δήμου και στην συνολική εικόνα του Κιλκίς, υπεραμυνθείς των επιλογών και κάνοντας λόγο γιά θετικό απολογισμό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα