Πολιτισμός

Μουσικοχορευτικές παραδόσεις «ζωντάνεψαν» στο Σταυροχώρι


Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε από τον σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο Άγιος Τρύφων» και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14.6.15 στην πλατεία του Σταυροχωρίου η εκδήλωση με θέμα “ο χορός, το τραγούδι και το παιχνίδι στην παράδοση μας”.
Μία εκδήλωση που “ξύπνησε” μνήμες μέσα από τις αναπαραστάσεις από μικρά παιδιά παλαιών παιχνιδιών και «ταξίδεψε» σε άλλους χρόνους μέσα από το τραγούδι και τους χορούς, που άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας.
“Το θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έχουμε χρέος, να κρατήσουμε, να τον διατηρήσουμε και να τον παραδώσουμε στις νεότερες γενιές” τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Ευαγγελία Μαυρομάτη-Τομπουλίδου ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τα στελέχη της «Αναπτυξιακής Κιλκίς» ΑΕ για την πολύτιμη συμβολή τους στην ένταξη της στο πρόγραμμα.
Ιδιαίτερη αναφορά στο παραδοσιακό παιχνίδι έκανε η γραμματέας του συλλόγου, εκπαιδευτικός Ελένη Μακούλη ενώ χορευτικά συγκροτήματα του ποντιακού συλλόγου Παλατιανού «Παναγία Σουμελά», της Αρμονίας και των Στενημαχιτών παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα