Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Μωραίνει Κύριος…

«Μία ωραίαν πρωίαν …ηγέρθη», κοινώς …«ξύπνησε», και «ανακάλυψε» …«γύμνια» πού;

Στην …«ποδοσφαιρική ενημέρωση του νομού μας»! (Όχι στην αθλητική, καθώς, προφανώς, γι’ αυτόν, στον νομό «καλλιεργείται» και ευδοκιμεί μόνο το ποδόσφαιρο, και κανένα άλλο άθλημα!).

Και ως …αυτόκλητος «Μεσσίας», ο …βαίνων επί καλάμου και επί πλέον αυταποκαλούμενος (από πού και ως πού;) «λετουργός» του χώρου των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (το «δημοσιογράφος» …το αποφεύγει, επειδή προφανώς συναισθάνεται και ο ίδιος, ότι …«δεν τον παίρνει!) διακηρύσσει σε όλους τους τόνους, ότι «κομίζει» την πλέον ενδεδειγμένη «ενδυμασία» ή, αλλιώς, «περιβολή», με την οποία και θα «καλύψει» αυτήν την γύμνια»!

(Προφανώς, όπως, επί δεκαετίες «κάλυπτε» την «γύμνια» του πρώτου «αγαπημένου» χώρου του, που ήταν …η διαιτησία ποδοσφαίρου!

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»;

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»;

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»;

Όποιο και να διαλέξει κάθε σχετιζόμενος με την ιστορική και την τρέχουσα πραγματικότητα τούτου του τόπου, «είναι μέσα», καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύουν …και τα τρία!

Και δεν ισχύουν μόνο στα περί «καλύψεως» της «γύμνιας» της ποδοσφαιρικής ενημέρωσης, αλλά και στην αναφορά του περί «μη κερδοσκοπικού μπλογκ», το οποίο παρέχει «αφιλοκερδώς» υπηρεσίες στην υπόθεση της ποδοσφαιρικής ενήμερωσης, όντας …το «πρώτο» μέσον ενημέρωσης που λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Αγνοώντας, προφανώς ή και παρακάμπτοντας εσκεμμένως, ότι τα τελευταία …45 χρόνια υφίσταται δημοσιογραφικό συγκρότημα, το οποίο δεν περίμενε ποτέ και δεν χρειάζεται διαφημίσεις, γιά να προσφέρει αφιλοκερδώς, ανιδιοτελώς και ανυστερόβουλα τέτοιες υπηρεσίες.

Και το οποίο, μαζί με τα στελέχη – πραγματικούς λειτουργούς της ενημέρωσης είναι αχρείαστο συστάσεων, ενώ με την αδιάλειπτη παρουσία και αδιάκοπη πορεία του καθιστά κάθε ισχυρισμό περί «γύμνιας» στην ενημέρωση το λιγότερο γελοίο και κάθε «τσιτάτο» περί «αφιλοκερδείας» τουλάχιστον ανάξιο σχολιασμού.

Η μόνη παρατήρηση, σε σχέση με τέτοια εκφυλιστικά και παρακμιακά φαινόμενα, έχει να κάνει με την έφεση κάποιων στο …να τα συντηρούν, όντας ίσως και αυτοί …μέρος τους, μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων, εξομοιώνοντας τα αναγνωρισμένα μέσα ενημέρωσης με του ιστότοπους κάθε νεόκοπου άσχετου με τον χώρο.

Γι’ αυτούς, λοιπόν, που επιμένουν σ’ αυτήν την τακτική, να είναι βέβαιοι, ότι το πράγμα δεν θα μείνει αναπάντητο.

Και μάλιστα σε εντελώς διαφορετικό «μήκος κύματος».

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στην λαϊκή του Κιλκίς

Δείτε ακόμα