Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Μόνο μία γυναίκα!

Ένα από τα αξιοσημείωτα της σύνθεσης του νέου δημοτικού συμβουλίου Παιονίας είναι, ότι σε αυτήν μετέχει για τη νέα πενταετή θητεία μόνον μία εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου, η Σοφία Ιορδανίδου, η οποία μάλιστα μετά την παραίτηση Γκουντενούδη έχει αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Ένα πρόσωπο και πολιτικό στέλεχος με μακρά πορεία στην πολιτική και ευρύτερα τα πολιτικά δρώμενα του νομού μας, η οποία θυμίζουμε ότι την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο θήτευσε γιά τέσσερα χρόνια στην προεδρεία της γενέτειρας της, της κοινότητας του Εωρώπου.

Το γεγονός, πάντως, ότι στην παρούσα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας υπάρχει μόνον μια γυναίκα, είναι κάτι, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει στοιχείο προβληματισμού για την τοπική κοινωνία, καθώς, πέραν των άλλων, η σύνθεση ενός πολιτικού οργάνου, όπως εν προκειμένω του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, θα πρέπει να αντανακλά όσο πιστότερα γίνεται και την εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος.

Κάτι το οποίο ουσιαστικώς δεν συμβαίνει στην εν λόγω περίπτωση, καθώς ο γυναικείος πληθυσμός και γενικότερα στην χώρα μας,αλλά και ειδικότερα στην περιοχή του δήμου Παιονίας, είναι αισθητά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο ανδρικό!

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]

«Τραβάς με, τραβώ σε»

Και… προσωπικό εικονολήπτη, που τον «τραβά» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς απέκτησε… ο «συλλογικός» Κώστας Τσαουσίδης! Κάποιες στιγμές, πάντως, […]

Δείτε ακόμα