Πολιτική

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί στο πλευρό του εργατόκοσμου»

ΚΚΕ ΚΙΛΚΙΣ

Την Πέμπτη 3.9.15 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής της Γιάννη Φαχουρίδη και Σταυρούλα Νικολαΐδου πραγματοποίησε περιοδεία στις υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς και στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας (διοικητήριο), πραγματοποιώντας συζητήσεις με τους εργαζόμενους και καλώντας τους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές το ΚΚΕ.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…Με βάση το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ «Τους δοκίμασες… Τώρα με το ΚΚΕ! Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», κάλεσαν τους εργαζόμενους να επικαλεστούν την πείρα τους και να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο όλων των αστικών κομμάτων που όσο κι αν ισχυρίζονται ότι προσπαθούν για το καλό του λαού, από τη στιγμή που κύριο μέλημά τους είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, άρα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αυτόματα βρίσκονται απέναντι από τον λαό.

Εξήγησαν ότι η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, η αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (με πεντάμηνα κτλ), η παράδοση τομέων και εργασιών σε ιδιώτες, βγάζει μοναδικούς χαμένους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους πολίτες που είτε δεν εξυπηρετούνται είτε ακριβοπληρώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Εξήγησαν, επίσης, ότι αυτά τα φαινόμενα δεν είναι τυχαία, ούτε αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης, αλλά συνειδητός προσανατολισμός όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Τόνισαν ότι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι το πρώτο και πάνω απ’ όλα για κάθε άνθρωπο, αλλά τόσο η τελευταία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και οι προηγούμενες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ. έχουν τσαλαπατήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, ακριβώς διότι όλοι τους κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες, αυτές της ΕΕ.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι εργαζόμενοι και οι υπάλληλοι δεν πρέπει να την πατήσουν και να εμπιστευτούν την ψήφο τους σε κόμματα τύπου ΛΑΕ, «Ποτάμι», κ.ά. ή φασιστικά μορφώματα όπως η ΧΑ, γιατί κανένας τους δεν αμφισβητεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων.

Μόνο το ΚΚΕ προειδοποίησε και προσπάθησε να προετοιμάσει και να οργανώσει το λαό για τα δεινά που θα έρχονταν, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί πραγματικά δίπλα στον εργατόκοσμο και να παλέψει συνολικά για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Γι’ αυτό η ψήφος και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι αναγκαία για τους ίδιους τους εργατοϋπαλλήλους, για το ίδιο το εργατικό κίνημα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]