Πολιτική

«Μόνο το ΚΚΕ έχει πει την αλήθεια στον λαό» τoνίζει το ΚΚΕ

Σειρά περιοδειών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 2.9.15 από κλιμάκια του ΚΚΕ σε χωριά της Παιονίας, της Δοϊράνης και της Πικρολίμνης.
Ειδικότερα, στα χωριά Βαφειοχώρι, Ν.Καβάλα, Πλατανιά, Μικρόδασος και Πευκόδασος περιόδευσαν η Ειρήνη Χατζή με τον Γιάννη Φαχουρίδη και στελέχη του κόμματος.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Συναντήθηκαν με άνεργους νεολαίους, με φτωχούς αγρότες και μικρούς επαγγελματίες, με συνταξιούχους, οι οποίοι στις συζητήσεις εξέφρασαν από τη μία ότι δεν έχουν επιλέξει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές, από την άλλη όμως σημείωσαν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και ειλικρινά έχει πει την αλήθεια στο λαό και τον έχει προετοιμάσει για τα δεινά που έρχονταν, το μόνο κόμμα που πραγματικά παλεύει για τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, και ότι αυτός είναι ένας λόγος για να το εμπιστευτούν και να το ψηφίσουν στις 20 του Σεπτέμβρη…».

Ο Κώστας Τσαουσίδης και ο Κυριάκος Τατίδης μοίρασαν υλικό για τους αγρότες στα χωριά Μουριές, ΣΣ Μουριών, Αγία Παρασκευή, Καβαλλάρη, Σούρμενα και Δοϊράνη τονίζοντας «όσοι, κόμματα και βουλευτές, στηρίζουν την Ευρωενωσιακή πορεία της χώρας, δηλαδή στηρίζουν τις ΚΑΠ και τα μέτρα που αυτές φέρνουν, και μιλούν στους αγρότες για αντισταθμιστικά μέτρα, τους κοροϊδεύουν ανοιχτά. Πλέον, όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το «Ποτάμι» στηρίζουν αυτή την πολιτική η οποία επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τη φτωχομεσαία αγροτιά».

Πρόσθεσαν ακόμη, ότι «και τα αυταποκαλούμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα η ΛΑΕ και η ΧΑ δεν αμφισβητούν την ΕΕ και πολύ περισσότερο την κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλεμπόρων στη μεταποίηση και τη διάθεση των προϊόντων που επιβάλλει τιμές πείνας στους αγρότες και τιμές φωτιά στους καταναλωτές».

Η Σταυρούλα Νικολαΐδου με μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξορμήσεις στα χωριά Πικρολίμνη, Ξυλοκερατιά, Ανθόφυτο και Μικρόκαμπο εξηγώντας στον κόσμο με τον οποίο συναντήθηκαν, ότι «τα νέα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου που έρχονται να προστεθούν στα ήδη σκληρά μέρα των πρώτου και δευτέρου. Εξήγησε ότι αυτά τα μέτρα μπορούν να αντιπαλευτούν αν από τις κάλπες βγει ισχυρό το ΚΚΕ και αν παράλληλα δυναμώσουν οι αγώνες του λαού, δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, αν ανασυνταχτεί το κίνημα σε ταξική κατεύθυνση και βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η πάλη μπορεί να κερδίζει ανάσες ανακούφισης, να υπερασπίζεται δικαιώματα, να βάζει εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα να ανοίγει όλο και πιο πλατιά το δρόμο της ανατροπής αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]