Πολιτισμός

Μοναδικές στιγμές για την χορωδία του μουσικού συλλόγου Κιλκίς στο Βελβεντό Κοζάνης

Στο δεύτερο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Βελβεντού συμμετείχε η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Το φεστιβάλ ήταν τριήμερο, αφιερωμένο στον αείμνηστο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή και συμμετείχαν είκοσι χορωδίες, από διάφορα μέρη, με οικοδεσπότες το σύλλογο φίλων μουσικής «Βελβεντινές Φωνές».

Στο κορυφαίο αυτό μουσικό γεγονός, εκατοντάδες άνθρωποι, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι, αντάμωσαν σε ένα χώρο μοναδικό, στο ανοιχτό θέατρο του επιβλητικού αθλητικού κέντρου Βελβεντού.

Η ερμηνεία των τραγουδιών που ακούστηκαν από τα διάφορα σύνολα ταυτίστηκαν αρμονικά με το περιβάλλον, μέσα στην καλοκαιρινή μαγευτική νύχτα.

Η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς, για μια ακόμη φορά, εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας και ερμήνευσε καταπληκτικά τραγούδια Ελλήνων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα και απέσπασε παρατεταμένα χειροκροτήματα και θετικά σχόλια.

Η σολίστ Μαρία Κιορπέλίδου μάγεψε το κοινό με την ξεχωριστή ερμηνεία της στο τραγούδι «Του μικρού βοριά».

Ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, απέδωσε τιμητική πλακέτα στην πρόεδρο Σταυρούλα Γιοβανούδη η οποία ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση και την εγκάρδια υποδοχή.

Χορωδοί και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους οικοδεσπότες στο αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντού και στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1804-1807), ένα χαρακτηριστικό αντιπροσωπευτικό μνημείο αρχιτεκτονικής.

Επίσης περπάτησαν τα Βελβεντινά σοκάκια και μονοπάτια, με το παραδοσιακό χρώμα και γεύτηκαν στη Ρέμβη καταπληκτικά εδέσματα.

Όλοι επέστρεψαν ικανοποιημένοι από αυτή την εξόρμηση του συλλόγου. Το ταξίδι ήταν υπέροχο, έγινε όμως πιο ελκυστικό από το πλούσιο κέρασμα της χορωδού κυρίας Ελένης Ασλανίδου και από την τέλεια ξενάγηση που έκανε στους συνταξιδιώτες του, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ο χορωδός, συνταξιούχος εκπαιδευτικός κύριος Μάκης Ιωσηφίδης.

Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς εύχεται στα μέλη του καλό καλοκαίρι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]