Κοινωνία

Μνημείο ανάμνησης του ξερριζωμού από το Κίζδερβεντ Μικράς Ασίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13.9.20, στο Βαλτοτόπι, η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου αφιερωμένου στην επέτειο των εκατό χρόνων του ξερριζωμού από το Κίσδερβεντ της Μικράς Ασίας.

Το μνημείο αποκάλυψαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριος και ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Στην σεμνή τελετή συμμετέσχον ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Ραμπιάδης, η δημοτική σύμβουλος Έλενα Λιακοπούλου και οι κάτοικοι του Βαλτοτοπίου.


Μέσα στο διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια από τον βιαιο ξεριζωμό των Κιζδερβενιωτών από τις πατρογονικές εστίες τους.

Την παραμονή τελέστηκε αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός και στην συνέχεια οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

Την επομένη τελέστηκε Θεία Λειτουργία και η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, με διανομή στο τέλος των πατροπαράδοτων αλάδωτων ρεβυθιών.

Ανήμερα της εορτής το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο κατά την τάξιν των μονών του Αγίου Όρους.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο ιερέας π. Φώτιος Φιλιππόπουλος ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων μέσα στις δύσκολες μέρες που διάγουμε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα