Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

“ΜΚD”… σκέτο!

“Βόρειος Μακεδονία” το κράτος των Σκοπίων, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με την σημερινή κυβέρνηση να την εφαρμόζει, αν και την χαρακτήριζε ως “επαίσχυντη”, επειδή, λέει, “οι διεθνείς Συμφωνίες πρέπει να τηρούνται”.

Ωστόσο, καθ’όλη την διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης της ποδοσφαιρικής συνάντησης Πορτογαλίας – Σκοπίων, γιά τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, στον ηλεκτρονικό δείκτη χρόνου και αποτελέσματος, ως βραχυγραφία της ονομασίας της δεύτερης ομάδας δεν αναγραφόταν αυτή, που θα παρέπεμπε στην… διεθνή Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή είτε ΝΜC (North Macedonia) ή SNM ή, έστω, SΜΚ (Srna Makedonja), αλλά η… ΜΚD! “Μακεδονία”… σκέτο δηλαδή!

Δύο τινά:

-Είτε οι βόρειοι γείτονες παραβιάζουν κατάφωρα την Συμφωνία των Πρεσπών με την ανοχή μεγάλων Οργανισμών σαν την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, οπότε τίθεται το ερώτημα γιατί δεν εκδηλώνεται ανάλογη αντίδραση από το υπουργείο εξωτερικών.

-Είτε υπάρχει, π.χ., κάποιος… “μυστικός” όρος, που επιτρέπει την εκ μέρους των βορείων γειτόνων χρήση της βραχυγραφίας MKD σους διεθνείς αθλητικούς Οργανισμούς, κάτι που, αν ισχύει, εκθέτει όλους εκείνους τους εγχώριους πολιτικούς, που σχετίσθηκαν και σχετίζονται με την διαχείριση αυτού του ιστορικού και τόσο επωδύνου γιά τον Ελληνισμό ζητήματος.

Και οι δύο περιπτώσεις ανήκουν σε εκείνες, γιά τις οποίες η “σιγή ιχθύος” δεν είναι “χρυσός”.

Επί τέλους, κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν “με το όνομά τους, χωρίς το επί μακρόν “περιτύλιγμα” της υποκρισίας.

(Και, βεβαίως, “λέγω τα πράγματα με το όνομά τους” δεν σημαίνει, αναφέρομαι σε ενημερωτικές εκπομπές και μεταδόσεις με ευχέρεια στο κλεψίτυπο όνομα του κράτους, του οποίου η μεθόριος εφάπτεται με τον νομό Κιλκίς).
Σ.Φ.

Περισσότερα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]