Κοινωνία

Στην κεκοιμημένη Βασιλική Γεωργαντά

Μετέχουμε προσευχητικά και λειτουργικά στην αιωνική πορεία της μακαρίτισσας κυρα-Βασιλικής Γεωργαντά. Μετέχουμε ανθρώπινα και κοινωνικά στη λύπη των οικείων της για την οριακή εν γη αποστέρηση της αισθητής παρουσίας της.

Όσο κι αν έχουν φροντίδες αναπόδραστες, όπως ο γιος της Γεώργιος (ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης), δεν παύουν να ζουν με τον αψύ και βαθύ πόνο του μεθόριου αποχωρισμού.

Εκ πείρας τους νιώθουμε, τους συμπονούμε.

Ευχόμαστε στον αγαπητό Γεώργιο τη ρωμαλέα παρηγοριά της ζωντανής πίστης για τα επέκεινα του τάφου, για την εν Χριστώ αιωνιότητα και την κοινή ανάσταση. Και δεόμεθα του Κυρίου και της Παναγίας μας της Γουμένισσας να προσμετρηθεί υπέρ της μακαριστής μητέρας του Βασιλικής η δική του προσφορά για τη μονιμοποίηση της μητροπόλεώς μας στα 2014, μια πολύτιμη και απαραίτητη πολιτική συνδρομή στις διαβουλεύσεις της Βουλής, καταληκτικά αποφασιστική μετά τις 15χρονες δικές μας προσπάθειες.

Ας χαίρεται κι ας συνεορτάζει η αοίδιμη μητέρα του Βασιλική την άλυπη ζωή και την μόνιμη εορτή των ονομαστηρίων της στα επουράνια.

Αυτό συνεπευχόμεθα για κάθε αοίδιμο αδελφό και αοίδιμη αδελφή μας, που μετοίκησε στην ποθεινή πατρίδα αυτές τις μέρες, όπως προσευχόμεθα ευκαιρικά στον Κύριο της ζωής και του θανάτου να ζωογονεί με άλκιμες ψυχικές διαστολές την οριακή αντοχή κάθε ανθρώπου που επισυντρέχει καλοπροαίρετα στον κοινό και τον ειδικό υγειονομικό αγώνα της εποχής μας.

ολοκάρδια

† Ὁ Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]