Αθλητισμός

Μήνυμα ευαισθησίας έστειλαν παλαίμαχη άσσοι των ελληνικών γηπέδων και του Πάικου Γουμένισσας

Στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αδιακρίτως κατηγοριακού επιπέδου κατά την εποχή της σταδιοδρομίας τους, περισσεύουν οι κοινωνικές ευαισθησίες, εξ ου και η ανταπόκρισή τους σε κάθε πρόσκληση συμμετοχής σε ποδοσφαιρική διαργάνωση για κοινωνικό ή φιλανθρωπικό σκοπό.

Τον κανόνα επαλήθευσαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πάικου Γουμένισσας και μιάς μικτής ομάδας της Θεσσαλονίκης στελεχωμένης από παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που αγωνίσθηκαν σε ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Μακεδονικό Νεαπόλεως.

Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη 6.6.18, στο θαυμάσιο γήπεδο Πολυπέτρου, με όλους τους ποδοσφαιριστές να … «δίνουν τα ρέστα τους», αποδεικνύοντας, ότι ο χρόνος «δαμάζει» τα πάντα, εκτός από… το πάθος για ποδόσφαιρο και την δημιουργική φαντασία εντός αγωνιστικού χώρου, και να φθείρει τα πάντα εκτός από… τα «κεντήματα» ποδοσφαιρικής τέχνης και κατάρτισης.

Από αριστερά Χ. Πεχλιβάνης, Χ. Χατζημλάδης, Ι. Τσόνογλου, Γ. Ευθυμιάδης)

Έτσι, προσέφεραν ξεχωριστές στιγμές στους πολυαρίθμους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών», συμβάλοντας στην επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού του αγώνα, που ήταν η ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου Γουμένισσας, στο πρόσωπο της Κλειούς Βαλτάκη, και η εξασφάλιση σειράς θεραπειών για τον παλαίμαχο τερματοφύλακα, μεταξύ άλλων, των Απόλλωνος Ευρώπου, Ηρακλέους Θεσσαλονίκης, Εθνικού Αξιουπόλεως και Πάικου Γουμένισσας Γιάννη Τσόνογλου, που δίνει τον δικό του αγώνα.

Παρόν στην τελετή δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΙΚΟΥ Γουμένισσας που ήταν συμπαίκτες το 1960 και βρέθηκαν σήμερα το 2018 μετά από 58 χρόνια (!!) και πάλι μαζί για αυτόν τον σκοπό. Στην Φωτογραφία 14-2018 από αριστερά ο Δημήτρης Σλιουπκίδης και δεξιά ο Ε. Χατζημλάδης.

Σε ανάπαυλα του αγώνα τιμήθηκαν ο… «γέρο-Πλάτανος» του Πάικου Γουμένισσας, 76χρονος, Δημήτρης Σλιουπκίδης και ο παλαίμαχος διεθνής άσσος του ΠΑΟΚ Θέμης Καπουσούζης, για την πολυετή προσφορά του στο Πάικο ως προπονητής.

Παρόν στην τελετή δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΙΚΟΥ Γουμένισσας που ήταν συμπαίκτες το 1960 και βρέθηκαν σήμερα το 2018 μετά από 58 χρόνια (!!) και πάλι μαζί για αυτόν τον σκοπό

Αξιοσημείωτο και το αντάμωμα του Δημήτρη Σλιουπκίδη με τον συμπαίκτη του… το 1960 Ευάγγελο Χατζημλάδη! Ξανάσμιξαν, δηλαδή, στο γήπεδο μετά από σχεδόν εξήντα χρόνια!

Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές

Δύο επίσης παλαίμαχοι του χώρου, ήταν εναλλάξ οι διαιτητές του αγώνα, ο εσχάτως αποχωρήσας από την ενεργό δράση Νίκος Καζακίδης και ο Λάζαρος Καραστογιάννης, ενώ στην υποδειγματική διεξαγωγή της συνάντησης συνέβαλαν και οι ιθύνοντες του Μακεδονικού Πολυπέτρου.

Από αριστερά Θ. Καπουσούζης, Νίκος Καζακίδης, Δημήτρης Σλιουπκίδης

Μετά την λήξη του αγώνα… απαξάπαντες οι συντελεστές του έδωσαν… νέο «μάτς», αυτήν την φορά στην… ελκυστική ταβέρνα του Τάκη Καρατζιά («Ταβέρνα ο Γιώργος») στην «καρδιά» της Γουμένισσας (κεντρική πλατεία Θάνου Ζελέγκου).

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος παλαιμάχων Πάικου Γουμένισσας εκφράζει και δημοσίως τις ευχαριστίες του και απονέμει εύσημα τόσο στην ομάδα παλαιμάχων της Θεσσαλονίκης όσο και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχούς διοργάνωσης και διεξαγωγής της συνάντησης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα