Γενικά

Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου για την 28η Οκτωβρίου

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης της αντίστασης του ελληνικού λαού αλλά και ημέρα υπενθύμισης των δεινών του φασισμού και του ναζισμού.

Η φετινή επέτειος δεν θα μπορούσε να μην είναι συνυφασμένη με την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο αγώνας όλων των δημοκρατικών πολιτών, και τότε και τώρα, απέναντι στους εκφραστές του ναζισμού γράφτηκε στην ιστορία. Άλλη μία μάχη κατά του φασισμού κερδήθηκε, αλλά έχουμε πολλές ακόμη να δώσουμε κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, που επωάζουν καθημερινά το αυγό του φιδιού.

Σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, με καθίζηση της οικονομίας και με ελλειμματικούς χειρισμούς στα Ελληνοτουρκικά, αυτό το οποίο πρέπει να επιδείξουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι ενότητα και αλληλεγγύη. Όπως τότε έτσι και τώρα.

Προσωπικά, φέτος δεν θα συμμετάσχω με φυσική παρουσία στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, για να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα