Γενικά

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Έθνος και λαός με κοινή συνείδηση της ιστορίας τους αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στις εχθρικές επιβουλές και με ασυγκράτητη ορμή μπήκαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Ήταν η φλόγα της φιλοπατρίας και η ανυπότακτη φύση της ελληνικής ψυχής που έγραψαν με αίμα και με απαράμιλλες σελίδες ηρωισμού το μεγάλο Όχι στα σχέδια εκβίασης και διαπραγμάτευσης της εθνικής κυριαρχίας.

Η εποποιία του ‘40 υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η ενθουσιώδης συμμετοχή σε κάθε εθνικό προσκλητήριο είναι πατριωτικό καθήκον και ότι η χώρα μας, γεννήτρια και τροφός της ελευθερίας και της δημοκρατίας, καταγάγει σπουδαίες νίκες με ενότητα και ομοθυμία.

Ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιείται με όλα τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα σε κάθε γωνιά της χώρας μας, χωρίς να κάνει διακρίσεις.

Η απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων δεν μας εμποδίζει ωστόσο να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωές μας και σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, υψώνοντας ψηλά τις σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών και στις προσόψεις των καταστημάτων μας.

Ενωμένοι, Δυνατοί και Όρθιοι θα ξεπεράσουμε και αυτή την υγειονομική κρίση.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας, Χρόνια Πολλά σε όλους τους πολίτες του δήμου Κιλκίς!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα