Αθλητισμός

«Ηχηρό» μήνυμα ανθρώπινης αλληλεγγύης έστειλαν οι παλαίμαχοι δήμου Παιονίας-Άρεως Θεσσαλονίκης

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός πάμπολλες φορές εξυπηρετούν φιλανθρωπικούς σκοπούς. ‘Όταν όλα αυτά συνδυάζονται με το ξύπνημα των αναμνήσεων, τότε έχουμε να κάνουμε με το «ιδανικό σενάριο».

Φρόντισαν για όλα οι παλαίμαχοι του δήμου Παιονίας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους παλιοί αθλητές του Πάικου Γουμένισσας, της ΑΕ Πολυκάστρου και του Εθνικού Αξιούπολης, αλλά και οι εκλεκτοί επισκέπτες, παλαίμαχοι του Αρη Θεσσαλονίκης.

Κεντρικός πρωταγωνιστής ο Νίκος Κυζερίδης. Μόνιμος κάτοικος στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας εδώ και πολλούς μήνες δίνει σκληρή «μάχη» με την επάρατο νόσο και χρειάζεται όσο ποτέ την βοήθεια όλων των συντελεστών του αθλητισμού.

Σε επίπεδο ανδρών ο Νίκος Κυζερίδης, Θεσσαλονικός στην καταγωγή, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική πορεία του από το Πάικο, την διετία 1988-1990. Αφού έγινε γαμπρός στην Γουμένισσα, σε ηλικία 19 ετών, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε Νάουσα, Πανηλειακό, Πόρτσμουθ Αγγλίας, Αρη, Αγροτικό Αστέρα.
Στα 45 χρόνια του, ως παλαίμαχος των γηπέδων, με την προσωπική περιπέτεια της υγείας του, κινητοποιεί τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Το απόγευμα της Δευτέρας 1.2.16 στο δημοτικό στάδιο της Γουμένισσας συμπαίκτες και αντίπαλοί του από την επαρχία Παιονίας και συνολικότερα από τον νομό Κιλκίς, αλλά και ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες με διαχρονική αξία από την «οικογένεια» του Αρη Θεσσαλονίκης, πραγματοποίσαν ένα συγκινητικό «ραντεβού». Αγωνίστηκαν για να συγκεντρωθεί αξιόλογο ποσό, που τόσο χρήσιμο θα φανεί στην προσπάθεια αποθεραπείας του Νίκου Κυζερίδη.

Το νικηφόρο 2-0 του Αρη με τέρματα στο β’ ημιχρόνιο από τους Σίτσα και Σαμώλη, ελάχιστη σημασία έχει και καταγράφεται για τυπικούς λόγους.

Άξια επισήμανσης είναι τα δεδομένα της κατάμεστης κερκίδας στο δημοτικό στάδιο Γουμένισσας, των εισιτηρίων που είχαν εκδοθεί και έγιναν …«καπνός» και προσωπικών πρωτοβουλιών κάθε είδους, με ιδιαίτερη αναφορά σε ανθρώπινες χειρονομίες όπως αυτή του Ακη Τζανόπουλου.

Ο δήμος Παιονίας με μπροστάρη τον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη, παλιό ποδοσφαιριστή του Πάικου Γουμένισσας και συμπαίκτη του Νίκου Κυζερίδη έδειξε συγκινητικό ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γουμένισσας Θανάσης Τραχανίδης, με τους συνεργάτες του, συνέβαλαν στην διοργανωτική επιτυχία.
Η διοίκηση του Πάικου Γουμένισσας έδωσε τον καλύτερο εαυτό της για την απόλυτη επιτυχία του φιλικού αγώνα.
ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΥΖΕΡΙΔΗΣ
Τεράστια η συμβολή των παλαιμάχων της ΑΕ Πολυκάστρου Γιώργου Ευθυμιάδη και Σάκη Δεβετζόπουλου, που κινητοποίησαν τους πάντες, αλλά και του παλιού προπονητή του Πάικου Γουμένισσας Θέμη Καπουσούζη.

Τις διοικητικές υπηρεσίες του πρόσφερε ο νεαρός διαιτητής Θωμάς Τζούντας.

Παρόντες τριάντα παλαίμαχοι του δήμου Παιονίας: Τσόνογλου, Μπατζής, Μελλίδης, Καραγεωργούδης, Παυλίδης, Γεωργιάδης, Τουλκερίδης, Γιαννίτσης, Ζαραλής, Παρδάλης, Θεολόγου, Βασιλειάδης, Δημητριάδης, Βαλτάρας, Σαίδας, Μητρετώδης, Α.Τσεσμετζής, Παπαλάμπρου, Τσιρογιάννης, Μελικίδης, Ιωακειμίδης, Μουρατίδης, Κριβέντσης, Παπουρτζής, Βιτεβής, Χαμουρούδης, Τζούρτζος, Παναγιωτίδης, Χ.Τσεσμετζής, Τίκας.

Πολυάριθμη η αποστολή του Αρη Θεσσαλονίκης με 25 εκπροσώπους: Τολούδης, Χατζόγλου, Τζιφόπουλος, Βένος, Κολτσίδας, Κούης, Παπαμιχαήλ, Δαγιάγλου, Πετράκης, Δράμπης, Σίτσας, Δέλλιος, Δρογαλάς, Τσίλιος, Μιχαλήτσος, Σαμώλης, Μπουγιουκλής, Γκαντίνας, Μποϊκόγλου, Γούναρης, Βζούκας, Μπαλτζίδης, Κρασσάς, Χατζηπροδρόμου, Εμμανουηλίδης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο εστιατόριο του πασίγνωστου Γουμενισσιώτη Αρειανού Βαγγέλη Ζάικου, στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου. Δεξιώθηκε τις αποστολές αφιλοκερδώς και γνώρισε την αποθέωση από τους παρευρισκομένους.

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα