Γενικά

Μίνι λίφτινγκ σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Νέο πρόγραμμα εκτενών παρεμβάσεων στη σχολική στέγη αλλά και σε δημοτικά κτήρια που βρίσκονται στην περιφέρεια του δήμου ξεκινά αυτό τον χρόνο με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Ένα πλήθος εργασιών, οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών, που προβλέπονται στις τρεις συμβάσεις οι οποίες υπεγράφησαν μεταξύ του δήμου Κιλκίς και των αναδόχων εταιριών, παράλληλα με τη σωστή εκτέλεσή τους, εγγυάται την ανακαίνιση των σχολικών συγκροτημάτων στις δημοτικές ενότητες Γαλλικού, Δοϊράνης, Κρουσσών, Μουριών, Πικρολίμνης και Χέρσου.

Η συντήρηση των σχολικών και δημοτικών χώρων θα επιτευχθεί με επεμβάσεις για τη μόνωση ταρατσών και κτηρίων, με αντικαταστάσεις υδρορροών και κουφωμάτων, επισκευές εσωτερικών και εξωτερικών θυρών, τοιχοποϊων και χώρων υγιεινής, επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων με πλακίδια και μάρμαρο καθώς και με σποραδικούς ελαιοχρωματισμούς και επιχρίσματα στις επιφάνειες των χώρων.

Στους υπό ανακατασκευή χώρους παρέμβασης προβλέπονται επίσης ανακαινίσεις στις εξωτερικές εγκαταστάσεις των διδακτηρίων και στις σχολικές αυλές, κατασκευές – επισκευές κλιμακοστασίων και ραμπών για ΑμεΑ, συντηρήσεις σε χώρους αθλοπαιδιών καθώς και ηλεκτρομηχανολογικής φύσης εργασίες.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 132.253,56 ευρώ το οποίο καλύπτεται από κωδικό για τις συντηρήσεις σχολικών κτηρίων και από δημοτικά έσοδα.

Η υλοποίηση των εργασιών θα γίνει σε τμηματικά χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις συμβατικές προθεσμίες μέσα σε δώδεκα μήνες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισημαίνει ότι η σχολική στέγη βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής με συνέπεια, συνέχεια και με αποδείξεις έργου. Πέρσι απορροφήθηκαν πιστώσεις άνω του μισού εκατομμυρίου για τη λειτουργική και αισθητική ανανέωση των σχολικών χώρων.

Ο νέος προγραμματισμός με έργα μεγάλης κλίμακας απαντά σε μια δίκαιη απαίτηση στην οποία ανταποκρίνεται θετικά ο δήμος γιατί τα σχολεία ως ζωντανοί οργανισμοί έχουν ανάγκη και εξαιτίας της παλαιότητάς τους από εντατική φροντίδα. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αναβαθμισμένες συνθήκες λειτουργίας και σε κτηριακό επίπεδο στις σχολικές μονάδες προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας τονίζει ο δήμαρχος Κιλκίς”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα